Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der Massen 2014

Dokumentär Biografi Historisk
Tyskland
119 MIN
Engelska
Tyska
Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der Massen poster

Synopsis

Weimarrepubliken (1918 - 1933) var en tid av politisk splittring, ekonomisk kris och kulturell briljans. Den tyska filmindustrin satte grunden för den tyska estetiken som än idag fascinerar. Filmer som Metropolis, The Cabinet of Dr. Caligari, M, Nosferatu och Berlin, Symphony of a Metropolis står sig fortfarande som några av de viktigaste filmerna i modern historia. Och kända namn som Marlene Dietrich, Louise Brooks, Emil Jannings, G.W.Pabst, Billy Wilder och F.W. Murnau hjälpte till att skapa denna epok. Men filmen visar också hur samhället utanför var i förändring, en värld på väg in i krig.

Rüdiger Suchslands dokumentär är varje sann filmälskares dröm: en djupdykning i Weimarrepublikens betydelse för såväl filmhistorien som den tyska nationen. Baserat på sociologen Siegfried Kracauers bok (från 1947) med samma namn visar Suchsland hur filmen användes som ett kulturellt verktyg och hur den kunde förutspå en fruktansvärd samhällsutveckling innan den faktiskt skedde.

Ditt betyg
Användarbetyg saknas
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
From Caligari to Hitler: German Cinema in the Age of the Masses
DVD-premiär
19 september 2016
Språk
Engelska , Tyska
Land
Tyskland
Distributör
Njutafilms
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der Massen
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu