Veranda för en tenor (1998)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Skådespelaren Hoffman och författaren Thomas är barndomsvännerna som ses igen när den förre är döende i cancer. Tillsammans beslutar de att sätta upp Thomas gamla pjäs med Hoffman i huvudrollen, men gamla stridigheter sätter käppar i hjulen. Krister Henriksson fick en Guldbagge för sin dubbelroll. Manus av Klas Östergren och regissör Lisa Ohlin.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.0 av 5 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Filmrullen
Det blir lätt för mig att tycka att det var ganska orättvist av Guldbagge-juryn att låta Rebecca Liljeberg och Alexandra Dahlström dela på en Guldbagge-nominering till bästa kvinnliga huvudroll, medans de två huvudrollerna i den här filmen fick en varsin nominering, så bra tycker att de spelar.
Filmrullen
Riktigt sorglig film med starkt skådespeleri. Ett genidrag att filma i svartvitt. Jag har nu fått en liten försmak på denne Klas Östergren, innan jag ser "Gentlemen" i oktober. Han ligger i grund för detta manus som han format till duken tillsammans med Lisa Ohlin. Ett stort plus till Lisa Ohlin för att hon gjort en sådan godkänd debut, med bra regi, ett bättre manus, och alldeles storslaget skådespeleri. Fastän jag ger filmen en stabil trea, så får både Johan H:son Kjellgren och Krister Henriksson en varsin stark, stark 5/5. Det är ju klart att det var en av dem som skulle fått Guldbaggen för Bästa manliga huvudroll, en vinst som gick till Henriksson, välförtjänt oavsett. Jag har aldrig sett dessa skådespelare så bra som i denna film. Riktigt bra jobbat, Lisa Ohlin.

Veckans populära filmer

Visa fler