Underwater Love 2011

Drama Musikal Fantasy
Japan
87 MIN
Japanska
Underwater Love poster

Synopsis

Sex, sång och en magisk analpärla i denna Christopher Doyle-plåtade musikal. Huvudpersonen Asuka lever ett simpelt liv med fast jobb på den lokala fiskfabriken och en fästman som aldrig tackar nej till lite rajtantajtan. Allt flyter på tills hon inleder en affär med sin gamla klasskamrat Aoki, som dog under gymnasiet och nu reinkarnerats till den mystiska reptilvarelsen ”kappa"!
Ditt betyg
2.7 av 15 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Onna no kappa
DVD-premiär
25 januari 2012
Språk
Japanska
Land
Japan
Distributör
Njutafilms
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

14 november 2011 | 00:01

Asiatisk film i sitt esse

#SFF11 - "Underwater Love" är ett utmärkt exempel på asiatisk film i sitt esse, denna japanska sex-musikal-komedi som hämtar inspiration från klassiska legender och använder dessa för att göra något annorlunda, något nytt, något oförutsägbart, något som pressar på gränserna.

Legenden i det här fallet är kappan, en gurkälskande hybrid mellan människa och sköldpadda som man kan återfödas till när man dör. Detta är vad som hände Aoki, som nu besöker en gammal klasskamrat han förälskade sig i för många år sedan. Klasskamraten, Asuka, har inte lång tid kvar i livet och Aoki tänker göra allt han kan för ge henne många år till. Vilket är svårt men inte omöjligt, han måste bara hitta den magiska analpärlan först.

Ja, ni hör ju. Men det fina i kråksången, även det en av asiatisk films stora styrkor, är att hur absurt, underligt och snuskigt det än låter så fungerar det, för man ser till att ha en bra historia i grunden och ett fokus på karaktärer. Asuka slits mellan Aoki och sin fästman, skildringen är ärlig och trovärdig, även när den avbryts av dåligt koreograferade sångnummer med usel elektronisk musik.

Filmen förbereddes visserligen i tre år men spelades in på fem och en halv dag. Det syns inte så mycket som man skulle kunna tro. Mycket, tänker jag anta, tack vare fotografen, amerikanen Christopher Doyle (som bland annat fotat en av mina tidigare filmfestivalfavoriter, Jim Jarmuschs farligt vackra "The Limits of Control"). Han får kamerarbetet, och ytan, att kännas mer planerat slumpmässigt än vad det antagligen är.

| 14 november 2011 00:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Underwater Love
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu