Trust Me 2013

Komedi
USA
Engelska
Trust Me poster

Synopsis

Hollywoodagenten Howard, som verkar hittat guld efter att ha tecknat kontrakt med nästa stora barnstjärna. Filmen följer sen resan genom den otäcka verkligheten inne i Hollywood, och hur Howard desperat försöker lyckas i en bransch som inte har något intresse av honom.
Ditt betyg
2.6 av 8 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Rebecca Unnerud

11 november 2013 | 23:30

Clark Gregg tar sig vatten över huvudet

Stockholms filmfestival 2013 – Stundtals rolig Hollywood-satir, men framförallt är Clark Greggs "Trust Me" en besvikelse och blir bara en sämre version av filmer som den påminner om.

Alla som har sett "Sunset Boulevard" känner igen öppningen i Clark Greggs film som är en homage till den klassiska film-noiren. I den var det en äldre, avdankad stumfilmstjärna som stod i fokus, i "Trust Me" är det Howard (spelad av Gregg själv), en före detta barnstjärna som nu jobbar som en Hollywoodagent i en bransch där ingen har något intresse av honom. När han möter den lovande stjärnan Lydia (Saxon Sharbino) och lyckas teckna kontrakt med henne och får en dejt med grannen Marcy (Amanda Peet) ser hans framtid plötsligt väldigt ljus ut, men allt är inte vad det ser ut att vara.

Skådespelaren Clark Gregg (aktuell som Phil Coulson i "The Avengers") har filmat sedan 1980-talet men har även testat på att regissera innan ("Choke") och skrivit manus till den skicklige rysaren "Dolt under ytan". Med "Trust Me" försöker han på ett satiriskt sätt skildra den smutsiga verkligen i Hollywood - vem kan/borde man lita på? Det säger sig självt att det är ett kul upplägg med en film som handlar om filmbranschen och att få komma bakom de stängda dörrarna men filmen lyckas inte fullt med sin blandning av genrer. Det är en komedi men den är inte tillräckligt kul och när den försöker sig på en vändning för att bli en svart dramakomedi blir det mest banalt.

Det är en förutsägbar film som påminner om andra, bättre filmer. Både händelseutvecklingen och Howard som karaktär får mig att tänka på "American Beauty" och Lester Burnham och hur den filmen lyckades med allt som denna film misslyckas med. Men förutsättningarna finns verkligen där, den är stundtals rolig och sevärd (inledningsvis) och det är en imponerande skara skådespelare som filmen stoltserar med. Clark Gregg fungerar verkligen bra som den naive och känslige Howard och backas upp fint av framförallt Felicity Huffman och Allison Janney som spelar producent respektive casting director. Några andra stjärnor är Sam Rockwell som spelar Howards ärkefiende Aldo Shocklee och William H. Macy som skymtar förbi som bilsäljare (ja, precis som i hans roll i Bröderna Coens "Fargo"). 17-årige Saxon Sharbino har filmat sedan hon var nio år och har därför något gemensamt med rollen hon spelar. Hon är riktigt bra som den svårtydda stjärnan som balanserar på gränsen mellan oskyldigt barn och medveten vuxen och påminner en hel del om en ung Lindsay Lohan. Sharbino syns härnäst i remaken av "Poltergeist".

För mig blir filmen mest bara en påminnelse av skådespelare som jag tycker syns för lite på vita duken (Felicity Huffman!) och filmer som jag längtar efter att se om, exempelvis "Thank You For Smoking" som är hejdlöst rolig och samtidigt bjuder på träffande samhällssatir. Kanske tog Clark Gregg sig vatten över huvudet när han valde att både skriva manus, regissera och spela huvudrollen, men jag tycker mig se kvalitéer hos honom i samtliga positioner, så med nästkommande film kommer han säkert lyckas bättre.

| 11 november 2013 23:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Trust Me
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu