Tragedy Girls 2017

Komedi Skräck
USA
98 MIN
Engelska
Tragedy Girls poster

Synopsis

Sadie och McKayla är bästa vänner och försöker öka sin popularitet i sociala medier. De driver en nätkanal som ortens egna kriminalreportrar och följer en lokal seriemördares spår hack i häl. De lyckas fånga in honom och hålla honom gisslan men inser snart att de kanske skulle skaffa en annan strategi. För att få de bästa nyheterna om framtida offer är det ju lättast att bara döda folk själva.
Ditt betyg
2.7 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Tragedy Girls
Biopremiär
5 januari 2018
DVD-premiär
5 januari 2018
Digitalpremiär
5 januari 2018
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Njutafilms
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

25 december 2017 | 10:00

Uppkäftigt underhållande och väldigt blodigt

"Tragedy Girls" är en väldigt underhållande splatterfilm med två blodtörstiga unga tjejer i huvudrollerna. Det är uppkäftigt och smart satiriskt om sociala medier och vårt samhälles behov av uppmärksamhet. Det hade gärna kunnat vara ännu lite roligare i mitt tycke, men är samtidig tillräckligt nytänkande för att roa rumpan av mig.
Det är kul att man utvecklar splatterfilmen inom skräckkomedi-genren och det gör man onekligen i ”Tragedy Girls”. Referenserna till gamla godingar är dessutom många, varför en inbiten seriemördar- och skräckfilmsfantast som jag själv tycker det blir än mer roligt emellanåt.

Det handlar om de två high school-bästisarna McKayla och Sadie, som är besatta av mord och tillsammans driver en nätsida om verkliga tragedier. De rapporterar kanske lite väl ivrigt om den famöse seriemördaren The Riverdale Ripper som går lös i det lilla samhället, vilket inte uppskattas av ortens polis. Tjejerna vill inget hellre än att bli internetlegender, och är beredda att bokstavligen gå över lik för att nå sin dröm.

Filmen innehåller mycket ironisk satir och driver friskt med dagens samhälle och den plats sociala medier har i det. Många kängor ges till unga människors ofta vansinniga begär efter likes och bekräftelse och det blir kul, men också rätt tankeväckande mitt i all sin hyfsat lättrelaterade orimlighet.

”Tragedy Girls” är en vuxenfilm. Den är extremt våldsam och använder blodiga mord som verktyg för att effektivt nå fram med sina stundvis träffsäkra poänger, men också för att chocka oss, ibland bara för sakens skull. Detta är verkligen inget för den kräsmagade, fast har du en fallenhet att finna mosade skallar och itusprättade diton på film, som en vulgär typ av motsägelsefull poesi, har du mycket att se fram emot.

Det är ofta roligt och många referenser som sagt till gamla filmer och seriemördarlegender (om man nu kan kalla dessa mänskliga avfall för legender?) berikar dialogerna. Jag tycker dock att man kunde låtit den skruvade humorn ta ännu mer plats, för utrymme finns.

De två huvudpersonerna spelas av begåvade Brianna Hildebrand (från ”Deadpool”) och Alexandra Shipp (från ”X-Men: Apocalypse”) och jag gillar att man låter brudarna vara sådär blodigt brutala som fortfarande inte är en helt vanlig syn på stora duken. De är också Hollywoodfagert ytliga, vilket förvisso funkar, då detta på sätt och vis tar tempen på just det narcissistiskt ytliga i vårt samhälle.

”Tragedy Girls” är en underhållande, fyndig och välspelad splatterkomedi som absolut kommer gå hem hos de som redan är fans av genren. Det är snyggt fotat och påhittigt redigerat och musiken spelar på olika smarta sätt en skön roll berättandet.


Det här är vass och sarkastisk samhällskritik på många nivåer trots att den ibland snubblar i sina egna ambitioner. Och även om alla inte kommer kunna se skönheten i det blodiga, så finns mycket annat att hämta mellan stänken.
 
| 25 december 2017 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
4
De hade gått att göra den bättre. Men i sin helhet var den endå riktigt bra. De hände mycket,den va underhållande och blodig. 😂👌
Läs mer