The To Do List (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
"Parks and Recreation"-stjärnan Aubrey Plaza vill veta allt om sex. Varför finns det så många jobb som har med sex att göra undrar Brandy Clark; hand job, blow job, rim job...

Brandy (Aubrey Plaza) känner pressen öka inför sin collegestart till hösten. Hon har insett att hon har lärt sig alldeles för lite om sex på high school och det måste hon snabbt ändra på. För att inte missa någon viktig punkt, gör hon en lista över allt hon måste hinna testa. Listan blir längre än hon trott!
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE TO DO LIST

Som en lång sexsketch
Sexfilm om kvinnor bör alltid uppmuntras. Men den här komedin känns snarare som en lång sketch med billig humor. Synd och skam, speciellt med tanke på en begåvad ensemble med unika Aubrey Plaza i täten.

Ständigt denna oskuld som ska förloras. Är det inte ett gäng tonårsgrabbar så är det en 40-årig Steve Carell. Det mest fyndiga med "The To Do List" är att den hopplösa nörden som ska "öva upp sig" inför college är för omväxlings skull en tjej.

A-studenten Brandy (Aubrey Plaza) är egentligen helt ointresserad av sex tills hon på en fest träffar en bildskön surfarhunk (Scott Porter). Hon inser att för att erövra honom så måste hon utvidga sin sexrepertoar och skriver en lista på diverse aktiviteter som hon testar med valfri kandidat. En story som vanligen skulle tillfallit någon "American Pie"-uppföljare men här blir aningen vassare med en kvinnlig huvudperson.

Med betoning på "aningen". För även om upplägget är hyfsat kul så uppnår själva filmen enbart några stadiga fniss. Man verkar ha bestämt sig för att prioritera billig publikfrierihumor framför intelligens men för att kunna komma undan med det behövs ordentligt med charm och skinn på näsan (exempelvis bröderna Farrelly i sina tidiga verk). "The To Do List" känns ofta som en väldigt lång sketch som vägrar ta sig själv på allvar (vilket särskilt märks i castingen av high school-ungdomar).

Och inte är det konstigt kanske då långfilmsdebuterande regissören Maggie Carey ligger bakom en rad inspirerade kortfilmer, bland annat för populära internetfenomenet "Funny or Die". Med långfilmsformatet verkar hon inte riktigt veta vad hon ska göra. Skämten är ofta ganska pubertala och förutsägbara, av typen popcornsmör som glidmedel.

Lyckligtvis gör ensemblen det hela lite roligare än det egentligen är. Plaza (rolig i TV-serien "Parks and Recreation" och mycket bra häromåret i "Safety Not Guaranteed") har en unik, svårplacerad utstrålning som gör Brandy till något mer spännande än en socialt inkompetent nucka. I biroller piggar pålitliga proffs inom komedi/sitcom som Bill Hader (Mr. Carey), Christopher Mintz-Plasse, Donald Glover och Clark Gregg upp.

Det är synd och skam att de inte har bättre material att jobba med. För hur mycket filmer om kvinnors sexuella frigörelse bör uppmuntras krävs det mer än billiga sexskämt för att göra det sevärt. Och när huvudkaraktärens vänskap med två väninnor står på spel på grund av några pojkar så skjuter Carey sig själv lite i foten. "The To Do List" är ironiskt nog inget att sätta på sin "To Watch List".

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
magiul
Åh så bra. Lyssna inte på recensionen, den snubben har ingen humor för jag gapflabbade hur många gånger som helst. Sååå sköna biroller och även om Audrey Plaza ibland blir lite för mycket Aubrey Plaza så finns det ändå mycket hjärta och innerlighet bakom skämten. Btw, Bill Hader är kung. 4/5
Dimman
Småcharmig tonårsfilm! Satt väldigt skeptiskt de första 10 minuterna men kom in i filmen ju mer den pågick och tyckte aldrig det var tråkigt eller uselt! Inte heller fann jag den jätterolig, men den har några ljusglimtar och tillräckligt med charm för att få en svag tvåa i min bok! :)
2/5
13881
Kul och charmig tonårssexkomedi som går långt bortom genrens vanliga klyschor. Maggie Carrey vågar vara väldigt grov och rättfram på ett härligt befriande sätt, men den största behållningen med filmen är ändå hur varmhjärtad den är, under den råa ytan. Den lättsamma berättelsen om sexuell frigörelse är framför allt underhållande och trevlig, men lite grann under ytan finner man även en välskriven och rätt intelligent skärskådning av tonåringars syn på sex, på sig själva och på varandra. 4/5
Visa fler (3)

Veckans populära filmer

Visa fler