The To Do List 2013

Komedi
USA
99 MIN
Engelska
The To Do List poster

Synopsis

Så många jobb det finns som har med sex att göra - tänker Brandy Clark: hand job, blow job, rim job... Brandy känner pressen öka inför höstens collegestart. Hon inser att hon har lärt sig alldeles för lite om sex på high school och det måste hon snabbt ändra på. För att inte missa någon viktig punkt, gör hon en lista över allt hon måste hinna testa. Listan blir längre än hon trott!
Ditt betyg
2.7 av 175 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The To Do List
DVD-premiär
19 mars 2014
Digitalpremiär
20 mars 2014
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Scanbox Entertainment
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

1 mars 2014 | 03:01

Som en lång sexsketch

Sexfilm om kvinnor bör alltid uppmuntras. Men den här komedin känns snarare som en lång sketch med billig humor. Synd och skam, speciellt med tanke på en begåvad ensemble med unika Aubrey Plaza i täten.

Ständigt denna oskuld som ska förloras. Är det inte ett gäng tonårsgrabbar så är det en 40-årig Steve Carell. Det mest fyndiga med "The To Do List" är att den hopplösa nörden som ska "öva upp sig" inför college är för omväxlings skull en tjej.

A-studenten Brandy (Aubrey Plaza) är egentligen helt ointresserad av sex tills hon på en fest träffar en bildskön surfarhunk (Scott Porter). Hon inser att för att erövra honom så måste hon utvidga sin sexrepertoar och skriver en lista på diverse aktiviteter som hon testar med valfri kandidat. En story som vanligen skulle tillfallit någon "American Pie"-uppföljare men här blir aningen vassare med en kvinnlig huvudperson.

Med betoning på "aningen". För även om upplägget är hyfsat kul så uppnår själva filmen enbart några stadiga fniss. Man verkar ha bestämt sig för att prioritera billig publikfrierihumor framför intelligens men för att kunna komma undan med det behövs ordentligt med charm och skinn på näsan (exempelvis bröderna Farrelly i sina tidiga verk). "The To Do List" känns ofta som en väldigt lång sketch som vägrar ta sig själv på allvar (vilket särskilt märks i castingen av high school-ungdomar).

Och inte är det konstigt kanske då långfilmsdebuterande regissören Maggie Carey ligger bakom en rad inspirerade kortfilmer, bland annat för populära internetfenomenet "Funny or Die". Med långfilmsformatet verkar hon inte riktigt veta vad hon ska göra. Skämten är ofta ganska pubertala och förutsägbara, av typen popcornsmör som glidmedel.

Lyckligtvis gör ensemblen det hela lite roligare än det egentligen är. Plaza (rolig i TV-serien "Parks and Recreation" och mycket bra häromåret i "Safety Not Guaranteed") har en unik, svårplacerad utstrålning som gör Brandy till något mer spännande än en socialt inkompetent nucka. I biroller piggar pålitliga proffs inom komedi/sitcom som Bill Hader (Mr. Carey), Christopher Mintz-Plasse, Donald Glover och Clark Gregg upp.

Det är synd och skam att de inte har bättre material att jobba med. För hur mycket filmer om kvinnors sexuella frigörelse bör uppmuntras krävs det mer än billiga sexskämt för att göra det sevärt. Och när huvudkaraktärens vänskap med två väninnor står på spel på grund av några pojkar så skjuter Carey sig själv lite i foten. "The To Do List" är ironiskt nog inget att sätta på sin "To Watch List".

| 1 mars 2014 03:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The To Do List
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu