The Sacrament 2013

The Sacrament poster

Synopsis

Två journalister som följer en mans jakt på hans försvunna syster, stöter på en sekt som förbereder ett mass-självmord.
Ditt betyg
3.0 av 71 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonna Vanhatalo

6 september 2013 | 20:30

Skrämmande om sekt

Venedig 2013 - Polerad found footage-film med spännande intrig och bra skådespel. Men tyvärr håller inte konceptet hela vägen och det grämer mig att denna otäcka historia inte fick en bättre inramning.

Journalisten Sam och kameramannen Jake jobbar för Vice, ett modernt nyhetsmedium som på egna initiativ gör avslöjande reportage som de anser är av almänintresse. När de hör om deras vän Patriks syster som lämnat allt för att leva i ett sektliknande samhälle styrt av "Fadern", bestämmer de sig för att åka dit och göra en dokumentärfilm. Allt verkar först otroligt harmoniskt. För bra för att vara sant. Vilket det också ganska snart visar sig vara.

Hemmavideo-genren har ett bra tag skördat framgångar och även om man kan tycka att det någon gång borde vara mättat på marknaden fortsätter nya filmer poppa upp. "The Sacrament" är en av dem. Den är regisserad av Ti West ("The Innkeepers") och producerad av Eli Roth ("Cabin Fever"), en kombo som lovar en hel del blod. Dock är detta inte riktigt den typen av rysare.

Det är inte mycket som är nytt, men filmen har de viktigaste ingredienserna till att fungera. Bra skådisar (framförallt Amy Seimetz som Caroline och Gene Jones som "Fadern") välskrivet manus och en genomgripande och trovärdig tanke bakom, varför jag i början också köper den ensamma kameran.

Men när väl sedan helvetet börjar braka loss (ja det är väntat) blir behovet av ytterligare bildkällor tydligt och utan att förklara hur eller varför är där plötsligt flera vinklar. Dessa behövs visserligen då mycket av effekterna annars går förlorade, men i och med detta tydliga fusk faller greppet. Överenskommelsen med publiken och magin bryts och därav faller också en hel del av filmen.

Trots det är ändå "The Sacrament" hela vägen underhållande, bra utförd och intrigen riktigt otäck och full av potential. Men det som sagt oändligt synd att de bra tankarna och idéerna slarvas bort i ett till sist icke hållbart koncept.

| 6 september 2013 20:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Sacrament
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu