The Return 2006

Drama Thriller
85 MIN
Engelska
The Return poster

Synopsis

Joanna Mills, en ung framgångsrik kvinna, har haft ett rent helvete privat. En frånvarande far, förföljd av en besatt f d pojkvän och en ensam tillvaro. Till råga på allt störs hon av otäcka visioner. Hon ser och känner mordet på en ung kvinna hon aldrig träffat och ser den hänsynslöse mördaren, en man som verkar vilja se henne som sitt nästa offer...
Ditt betyg
1.7 av 40 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Return
Biopremiär
1 januari 2007
DVD-premiär
18 juli 2008
Språk
Engelska
Längd

Recensent

Johan Lindström

1 januari 2008 | 00:00

Sämsta rysaren på mycket länge

Joanna Mills (Gellar) har det inte lätt då hon tillbringar sina dagar ensam, saknar sin frånvarande far och har en besatt ex-pojkvän efter sig. Som om inte det vore nog så störs hon av väldigt otäcka visioner där hon ser och upplever mordet på en ung kvinna hon aldrig träffat. Nyfiken försöker hon ta reda på vad det hon ser betyder, men det innebär också att faran och kanske rentav visionens mördare väntar runt hörnet.

Vilken genre passar bättre än rysare om man som Asif Kapadia debuterar med sin första Hollywoodproduktion? För det är i den här genren man kommer undan med logik och andra viktiga manusbitar som trovärdiga karaktärer och ja, egentligen det mesta. Ändå, hur det nu är möjligt misslyckas han med precis allt i sin debut. Förutom möjligtvis fotot som försöker hjälpa till med att i alla fall skapa någon stämning, något som är svårt när det inte finns någon till att börja med.

För att ta Joanna Mills och Gellars porträtt så kan det mycket väl vara inte bara den tråkigaste karaktären utan också det mest livlösa prestationen sen vi klev in i 2000-talet. Det är visserligen inte bara hennes fel för filmen har stora problem att i stort hitta sin väg att gå och utan att det händer speciellt mycket så försöker den säga något men det är svårt att förstå vad. Eller förstår gör man, man bryr sig bara inte.

När man ändå genomlidit större delen av filmen så kanske det skulle finnas hopp när finalen uppdagades. Men nej, totalt härdsmälta vad det gäller eget tänkande av manusförfattaren Adam Sussman (också han debutant) samt en total dumförklaring av sin publik. Inte ens, i en tydlig spökhistoria har han lyckats med att skrämmas en enda gång och frågan är då vad syftet med filmen är? Jag som till och med blev lite skraj av sjölejonen i "Happy Feet" borde vara ett lätt offer att skrämma bort nattsömnen från. Istället fick jag mig den bästa sömnen på länge efter "The Return" och visst, det är väl alltid något.

Jag skäms lite över att behöva trycka ner en film så långt ner i strumplästen men vid vissa tillfällen behövs det. I detta fall är jag din närmaste ekonomiska rådgivare då mitt råd är att istället lägga pengarna på en trisslott eller två. Det blir 20 sekunder av välinvesterad spänning med åtminstone en teoretisk chans på jackpot, något som "The Return" aldrig kan erbjuda. Det bästa med filmen är att vi lär slippa se "The Return - Returns" och för det är jag evigt tacksam.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Return
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu