The Package 2018

Komedi
USA
Engelska
The Package poster

Synopsis

När fyra tonåringar ger sig ut på en campingresa under ett lov leder en olycka till en kamp mot klockan för att rädda en väns mest älskade ägodel.
Ditt betyg
2.2 av 27 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Miriam Sposito

10 augusti 2018 | 17:30

Fyra vänner och en avskuren penis

Fem vänner åker och campar och en av dem råkar ut för en liten olycka med sin kniv när han tar en toapaus (ni kanske kan gissa vad som hände). Han åker till sjukhuset men råkar lämna sin avskurna ägodel i skogen. Nu måste de fyra vännerna som är kvar hinna tillbaka till sjukhuset med den innan den ruttnar.
Jake Szymanskis ”The Package” kan mer eller mindre summeras med de meningarna och jag är faktiskt inte så förvånad över att historien föll ganska platt. 20 minuter in i filmen och ett antal sex- och könsrelaterade skämt har redan blivit dragna och jag undrar alltid när jag ser liknande filmer om det verkligen finns någon som pratar på det sättet som killarna gör?

Filmen följer de fyra vännerna, Sean (Daniel Doheny), Becky (Geraldine Viswanathan), Sarah (Sadie Calvano) och Donnies (Luke Spencer Roberts) absurda och smått orealistiska resa i jakt på att hitta Jeremy (Eduardo Franco) på rätt sjukhus, så att han kan få tillbaka sin penis. Filmen är väldigt tunn, inte bara för sin ganska så fåniga premiss, utan också för de platta karaktärerna. Vi får reda på att Sean har haft en crush på Becky som precis har gjort slut med sitt ex Chad (som för övrigt är precis så som man tänker sig att en kille med namnet Chad ska bete sig). Vi får också reda på att Sarah och Donnie har varit ett par tidigare och att Jeremy har en flickvän som han aldrig har träffat, som bara vill sms:a och som kallar sig för Kendall Jenners…Var det någon som sa catfish?

Det jag försöker komma fram till är att karaktärerna egentligen inte är så mycket att ha, vi får varken lära känna dem eller deras bakgrund och det gör att handlingen fallerar lite. Den blir inte särskilt fängslande och det känns därför inte heller värt att sätta sig in i historien ordentligt. När den lättsamma filmen emellanåt bryts av med lite kärleksdrama så känns det bara som ett misslyckat försök till att få en gnutta djupare handling i filmen. Även om det är en historia för sig så ger det inte mycket dimension i filmen och det slutar med att vi aldrig får chans att investera i varken kärlekshistorien eller penishistorien.

Jag ska dock inte hymla med att "The Package" får mig att skratta emellanåt, det är en typisk film man skulle kunna se med sina kompisar en kväll och den har en hel del skruvade scener som får i alla fall mig att le. Ibland behöver inte alla filmer vara superbra för att man ska vilja se dem och ”The Package” är en sådan. Jag hade kunnat sätta igång denna film om jag någon gång vill se något jag inte behöver vara jättekoncentrerad på för att förstå, för att skingra tankarna lite och för att få mig ett gott skratt då och då. Även om filmen inte imponerar mig särskilt mycket, så kan jag se att det finns en viss charm i den. Och kanske räcker det för att folk ska ge den en chans?
| 10 augusti 2018 17:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Smårolig och ganska charmig i sin uselhet. Detta är verkligen inte bra och på tok för överdrivet. Men visst skrattar man. I slutändan hade jag nog hellre sett den överlevnadskomedi filmen först gav sken av att vara, då gänget ändå har en rätt skön gruppdynamik. Det räcker dock inte längre än till betyget 2/5.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu