Sista brevet från din älskade 2021

Romantik Drama
Kanada
110 MIN
Engelska
Sista brevet från din älskade poster

Synopsis

"Sista brevet från din älskade" handlar om Jennifer, som lever ett liv i lyx med sin välbärgade och inflytelserike make Laurence. Efter en olycka, som får henne att tappa minnet, kämpar hon med att hitta tillbaka till vem hon är. En dag hittar hon gåtfulla kärleksbrev gömda i sitt hem. De passionerade breven avslöjar hennes olyckliga kärleksaffär med utrikeskorrespondenten Anthony O’Hare och leder till att hon till slut upptäcker sitt sanna jag.
Ditt betyg
2.9 av 9 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Last Letter from Your Lover
Biopremiär
30 juli 2021
DVD-premiär
8 november 2021
Digitalpremiär
8 november 2021
Språk
Engelska
Land
Kanada
Distributör
SF Studios
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Annika Andersson

29 juli 2021 | 10:00

Drömskt melodrama i snygg 60-talsförpackning

Gammaldags melodrama med stråkmusik, förbjuden kärlek, minnesförlust och kärleksbrev på villovägar, det vill säga hela checklistan har betats av fast kostym och dekor har förlagts till snyggt 60-tal.
Gillar man melodramer har “Sista brevet från din älskade” allt man kan önska. Filmen är såpass snygg att den nog kan trollbinda även en och annan skeptiker, så länge man har tålamod med alla Harlequin-element…

Filmen följer två olika kärlekshistorier genom att pendla fram och tillbaka mellan skilda decennier. Här och nu har vi journalisten Ellie (Felicity Jones) som konsekvent säger nej till allt vad romatik heter - tills hon hittar ett mystiskt gammalt kärleksbrev och beslutar sig för att det måste överlämnas till adressaten. 

Till sin hjälp har hon den snygge arkivarien Rory (Nabhaan Rizwan) som hon tillbringar långa, intensiva forskningstimmar med. Samtidigt som de försöker hitta personerna bakom initialerna “J” och “Boot” transporteras vi tillbaka till 60-talet där Jennifer Stirling (Shailene Woodley) lider av minnesförlust efter en bilolycka. Hon tycks inte vara särskilt lycklig med sin stiliga, rike man Lawrence (Joe Alwyn) som behandlar henne som en vacker docka.

Jennifer upptäcker också ett brev mellan “J” och “Boot” så precis som Ellie måste Jennifer sätta på sig detektivglasögonen för att få redan på vem han är. Minnesbilder flimrar förbi av en snygg journalist vid namn Anthony O'Hare (Callum Turner), som egentligen är där för att intervjua Lawrence men eftersom denne är tvungen att ge sig av på en oväntad affärsresa tillbringar Jennifer och Anthony all tid tillsammans….

Filmen är baserad på "Livet efter dig"-författaren JoJo Moyes bok och visuellt är den snygg som en karamell. "Downton Abbey"-kostymdesignern Anna Robbins kreationer är helt fantastiska och tar nästan över så att de blir till filmens största behållning. Kanske beror det på att resten av innehållet är rätt så generiskt, från karaktärernas utveckling (“kärlek börjar alltid med bråk”) till klassiska melodramaingredienser som hemlig korrespondens och stulna kyssar samt den obligatoriska stråkmusiken. Filmen är pepprad med romantiska kostymdramescener vi sett versioner av tusen gånger förr som att springa hand i hand i regn, etcetera, etcetera. 

Men ett vackert paket kan nå långt. Berättartonen är jämn och film och lockar oss stundtals nästan hypnotiskt in i romantiska fantasier om svunna eror. Parallellerna mellan de två paren ger en intressant struktur och filmen är heller inte utan humor som när Ellie jämför hur dåtidens kärleksbrev skulle se ut idag som textmeddelanden med emojis. 

Slutligen serveras en stor dos sentimentalitet som rent av kan locka fram en tår eller två mot slutet. En helt godkänd filmupplevelse, med andra ord. 
| 29 juli 2021 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Sista brevet från din älskade
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu