The Kissing Booth 2018

Romantik Komedi
USA
105 MIN
Engelska
The Kissing Booth poster

Synopsis

Elle Evans har aldrig blivit kysst. När hon ser till att det finns ett kyssbås på skolans vårkarneval, råkar hon kyssa sin hemliga crush: värstingen Noah Flynn. Det finns bara ett problem, han är bror till hennes bäste vän, och därmed "off limits" enligt deras vänskapspakt. Elle måste välja om hon ska följa reglerna eller följa sitt hjärta.
Ditt betyg
3.3 av 81 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Kissing Booth
Digitalpremiär
11 maj 2018
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Netflix
Längd

Recensent

Charlotte Brange

12 maj 2018 | 09:00

Ett pussbås med ett förutsägbart triangeldrama

Om man måste välja – sin bästa väns vädjande önskan, eller följer man sitt hjärta och romantik? På skolans karneval råkar Elle kyssa sin bästa väns bror och ljuv förälskelse uppstår – trots att de bästa vännerna kommit överens om att det inte är okej. Fastän en intressant rävsax till premiss och en bubblande Joey King, trillar vi ändå ner i ett klyschigt high school-hål.
Elle (Joey King) och Lee (Joel Courtney) föddes på samma dag, på samma sjukhus, så naturligtvis är de allra bästa vänner. För att skydda denna speciella vänskap har de upprättat en lista med regler kring vad man som bästa vänner gör – och inte gör. Att kyssa bästa vännens bror är definitivt en inte göra-regel.

När det vankas skolkarneval kommer de bästa vännerna på idéen med ett så kallat Kissing Booth – betala för att få en puss av en eftertraktad skolkamrat. I båset möter Elle på den långa och populära Noah (Jacob Elordi) och det slår oväntat mer än bara gnistor sinsemellan. Men inte nog med att Noah är otrolig snygg och en ökänd bad boy – han är även Lees bror.

Netflix romantiska komedi är en lättsmält, något överdramatisk, film med enkla karaktärer. Den förvirrade, oskuldfulla tjejen möter den tuffa killen i skinnjacka och motorcykel, vi har sett det förut. Låt hjärnan pausa lite, så kommer du ha kul. I annat fall kommer du nog tycka att "The Kissing Booth" är rätt pinsam.

Det som däremot är intressant med "The Kissing Booth" är att den faktiskt har en originell premiss, med ett scenario som är förvånansvärt relaterbart. Nej, inte det specifika kyssbåset, det är rätt löjligt. Det obekväma triangeldramat däremot är komplext för alla inblandade, för hur de gör blir någon sårad. Premissen är relativt nyskapande för denna typ av film, som annars brukar strössla fåniga scener omkring sig.

Därmed inte sagt att filmen är i någon högre klass. Den inledande scenen där Elle tvingas välja en för liten kjol att ha till sin skoluniform är både märklig och sexistisk. De båda orden återkommer då och då under filmen, vilket känns sådär 2018 då vi är betydligt mer upplysta än att sexistiska närbilder på huvudrollsinnehavarna.

Joey King som spelar Elle räddar denna klichéfyllda röra med en naturlig karisma, och gör det ändå till en rätt rolig åktur. Om fulsnygg hade en filmisk motsvarighet, så blir "The Kissing Booth" så dum att den slutligen får en viss charm.
| 12 maj 2018 09:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Kissing Booth
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu