The Infidel (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En komedi som fokuserar sig på den framgångsrike butiksägaren Mahmud Nasirs identitetskris och en muslim som upptäcker att han är adopterad - och jude.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE INFIDEL

Slapstick som träffar rätt
Med ett träffsäkert manus, tajmad klippning och härligt minspel från de två huvudpersonerna lyckas "The Infidel" att få publiken att skratta högt - om och om igen.

Vågar man skämta om muslimer och judar idag? Det var en fråga skaparna till "The Infidel", ett gäng brittiska komiker, ställde sig. Svaret blev ett rungande JA. Det var för att visa att man kan ta ner den här allvarliga konflikten till en vardaglig nivå och skratta hejdlöst åt den som de gjorde filmen.

Mahmud (komikern Omid Djalili) är muslim även om han inte precis lever renlärigt. En och annan öl slinker ju ner och några moskébesök har han inte tid med. Fotboll är viktigare. Men han är ju inte heller överförtjust i judar, speciellt inte grannen Leonard (Richard Schiff) som han kommit ihop sig med. Så när han får reda på att han är adopterad och att de biologiska föräldrarna var judar ställs allt på ända.

Helt plötsligt måste han lära sig om vad det innebär att vara jude och efter att ha knappat in "Jew" på Google inser han att bara Leonard kan hjälpa till.

Filmskaparna fläskar på ordentligt med alla fördomar man kan tänka sig inom de båda religionerna. Den judiska konspirationen blandas med brännandet av kippor och alla får ta emot käftsmällar på hög och låg nivå. Det genomgående är den klockrena levereringen som gör att man bara inte kan hålla smilbanden still. Som när Mahmud efter att ha ställt till bråk på adoptionsbyrån blir avlägsnad av vakterna med ett "Samma sekund man får reda på att man är jude så kommer självklart uniformerade män och släpar bort en."

Filmen spårar ut aningen mot slutet men helheten är en gjuten skrattfest.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
4281
verkar rolig :)
Rostburken
Verkar bra, och brittisk också ;)

Veckans populära filmer

Visa fler