The Infidel 2010

Komedi
USA
101 MIN
Engelska
The Infidel poster

Synopsis

En komedi som fokuserar sig på den framgångsrike butiksägaren Mahmud Nasirs identitetskris och en muslim som upptäcker att han är adopterad - och jude.
Ditt betyg
2.6 av 18 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Infidel
DVD-premiär
27 april 2011
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

30 april 2010 | 17:41

Slapstick som träffar rätt

Med ett träffsäkert manus, tajmad klippning och härligt minspel från de två huvudpersonerna lyckas "The Infidel" att få publiken att skratta högt - om och om igen.

Vågar man skämta om muslimer och judar idag? Det var en fråga skaparna till "The Infidel", ett gäng brittiska komiker, ställde sig. Svaret blev ett rungande JA. Det var för att visa att man kan ta ner den här allvarliga konflikten till en vardaglig nivå och skratta hejdlöst åt den som de gjorde filmen.

Mahmud (komikern Omid Djalili) är muslim även om han inte precis lever renlärigt. En och annan öl slinker ju ner och några moskébesök har han inte tid med. Fotboll är viktigare. Men han är ju inte heller överförtjust i judar, speciellt inte grannen Leonard (Richard Schiff) som han kommit ihop sig med. Så när han får reda på att han är adopterad och att de biologiska föräldrarna var judar ställs allt på ända.

Helt plötsligt måste han lära sig om vad det innebär att vara jude och efter att ha knappat in "Jew" på Google inser han att bara Leonard kan hjälpa till.

Filmskaparna fläskar på ordentligt med alla fördomar man kan tänka sig inom de båda religionerna. Den judiska konspirationen blandas med brännandet av kippor och alla får ta emot käftsmällar på hög och låg nivå. Det genomgående är den klockrena levereringen som gör att man bara inte kan hålla smilbanden still. Som när Mahmud efter att ha ställt till bråk på adoptionsbyrån blir avlägsnad av vakterna med ett "Samma sekund man får reda på att man är jude så kommer självklart uniformerade män och släpar bort en."

Filmen spårar ut aningen mot slutet men helheten är en gjuten skrattfest.

| 30 april 2010 17:41 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Infidel
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu