The Hustle 2019

Komedi
USA
94 MIN
Engelska
The Hustle poster

Synopsis

Remake på komedin "Rivierans guldgossar" ("Dirty Rotten Scoundrels") från 1988 om två bedragare som startar en tävling där förloraren får lämna staden.
Ditt betyg
2.3 av 44 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Hustle
Biopremiär
17 maj 2019
DVD-premiär
23 september 2019
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

13 maj 2019 | 10:00

Sorglig påminnelse om en roligare film

Idén att nyinspela ”Rivierans guldgossar” med två kvinnor är inte helt tokig, men tyvärr är inte Rebel Wilson och Anne Hathaway på samma nivå som Steve Martin och Michael Caine. Dessutom tvingas de jobba med ett svagt manus utan många skratt.
Bland den oundvikliga strömmen av reboots och remakes har jag inget emot utan snarare välkomnar de versioner med könsbyten och kvinnliga ensembler. Jag tyckte nya ”Ghostbusters” var långt ifrån så usel som många påstod och ”Ocean’s 8” var absolut sevärd underhållning. Med det sagt så funkar inte vilken lösryckt, småkul idé som helst och precis som alla nyinspelningar så kräver en sådan lite finess. Det räcker helt enkelt inte med att byta miljö, tid eller - som i detta fall – kön för att det ska kännas motiverat.
 
”The Hustle” är en nyversion av ”Rivierans guldgossar” (1988), i sig en remake på mindre kända ”Herre på täppan”. I Frank Oz än idag väldigt roliga film spelade Steve Martin och Michael Caine två sol-och-vårare som lurar rika kvinnor på pengar med olika metoder. Denna gång har man alltså vänt på steken och det är två kvinnor – spelade av Anne Hathaway och Rebel Wilson – som lurar män. Ingen banbrytande idé men här finns absolut utrymme för en del kul iakttagelser och upptåg.
 
Dessvärre känns filmen i överlag tämligen lat och slarvig, som om man av någon anledning inte trott att ansträngning krävs för att leverera en rolig komedi, speciellt med tanke på den klart överlägsna förlagan. Till skillnad från andra försök att göra om och uppdatera klassiker så har man här åkt snålskjuts på originalfilmen och i många fall kopierat scener rakt av. Detta är knappast till filmens fördel då även om Hathaway och Wilson är onekligen begåvade så är de inte riktigt på Martin och Caines nivå än.
 
Mycket går till stor del att skylla på Wilson som även producerat. Australiensaren är ett riktigt proffs när det kommer till slapstick samt leverera repliker med både drypande sarkasm och generande dumhet. Men liksom många av sina manliga kollegor i komedifacket har hon fastnat i en paradroll som börjat bli tröttsam – den gapiga, vulgära, klumpiga yrvädret som först introducerades i ”Pitch Perfect”-filmerna. Hon visade nyligen en mer sympatisk, nedtonad sida i ”Isn’t It Romantic” men här går hon mest på automatik.
 
Hathaway kommer undan med aningen mer heder i behåll. Som den mer sofistikerade i duon får hon leka med en rad accenter, ansiktsuttryck och stereotyper och ibland är det fnissigt småkul men inte mycket mer. Det går inte att undvika tanken att båda dessa hade krävt en starkare motspelare och framför allt ett vassare manus. Nu ersätts eventuella garv med några fåtal fniss och möjlig satir kring korkade män med påtvingad, missriktad feminism. Resultatet är som många andra remakes – en sorglig påminnelse om en bättre, roligare film.
| 13 maj 2019 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
1
Se istället filmen med Michael Caine och Steve Martin. Denna version är en dålig kopia och rent urusel ibland. Vanligtvis roliga Anne Hathaway och Rebel Wilson verkar helt tappat både stinget och omdömet. 1/5
Läs mer
2
Hade verkligen sett framemot denna fredagskväll på bio med asgarv och popcorn, men nä det enda som levde upp till förväntningarna var popcornen, tyvärr.
Läs mer