The Four Feathers (1939)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När den brittiske officeren Harry Faversham avgår från sin post precis innan hans regemente skickas ut i krig på 1880-talet, får han fyra vita fjädrar av sina vänner och sin fästmö. De vita fjädrarna står som symbol för hans feghet. Snart ångrar han sig och beslutar att fara iväg till Sudan och hjälpa till. Filmatisering av boken av A E W Mason.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.1 av 8 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Visste inte vad som väntade när jag började se den här gamla klassikern! Men vilken underbar överraskning den visade sig vara, för här snackar vi om en oerhört ambitiös film som bara doftar filmskaparglädje! Den måste tillsammans med Gone with the Wind som kom samma år, klassas som den första mastodontfilmen. Den känns även som en given föregångare och inspirationskälla till David Leans mästerverk Lawrence of Arabia (1962).

För här fanns en massa härliga storslagna scener filmade i vidvinkel med tusentals statister, ingen dataeffekter här inte av förklarliga skäl. Vilket projekt att få alla tusentals statister och de bärande skådisarna att synka perfekt i långa stora tagningar. Det här är filmskapande. Korda imponerar även genom sitt raka sätt att berätta filmen. Han fokuserar på helt rätt saker och filmen har ett underbart flyt i berättandet, vilket gör att man direkt sugs in i storyn och man känner engagemang för de välspelade karaktärerna.

Det är svårt att skriva vad filmen handlar om utan att spoila, så ni får/bör helt enkelt se den själva. En riktig kanonfilm som verkligen levererade på alla plan, blir en stark fyra i betyg!

Relaterade filmer