The Bounty Hunter 2010

Action Romantik Komedi
USA
106 MIN
Engelska
The Bounty Hunter poster

Synopsis

Milo (Gerard Butler) är en prisjägare som får veta att sitt nästa mål är sin före detta fru Nicole (Jennifer Aniston). Parets återträff blir allt annat än en trevlig date och Nicoles chans att avslöja polisens inblandning i ett mord gör inte det hela lättare. Med kriminella gäng hack i häl tvingas de att samarbeta för att säkerställa bevis.
Ditt betyg
2.4 av 705 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Bounty Hunter
Biopremiär
31 mars 2010
DVD-premiär
25 augusti 2010
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Lisa Olsson

27 mars 2010 | 11:59

Småputtrig förströelse

Att lyckas få till alla delarna i genren romantisk actionkomedi är inte det lättaste och inte heller "The Bounty Hunter" fixar den utmaningen. Storyn är tunnare än is i mars men filmen lyfts av roliga birollskaraktärer och en småputtrig stämning.

Milo är en misslyckad före detta polisman som numera jobbar som prisjägare, det vill säga han jagar brottslingar som inte infinner sig till rättegångar och han får bra betalat för det. Hans exfru Nicole är en skjutjärnsjournalist som hamnat i trubbel. Milo får i uppdrag att hitta Nicole och lämna henne hos polisen och dessutom får han 5000 dollar för besväret. Den perfekta hämnden enligt Milo. Självklart händer det saker på vägen och snart är de jagade av män med onda avsikter.

Actiondelen av filmen är inte särskilt rafflande utan snarare rätt oengagerade. Man glömmer rätt snabbt vem som jagar dem och varför. De romantiska bitarna blir tråkiga och inte särskilt romantiska alls. Som par är de totalt omaka och det finns ingen kemi mellan dem.

Så vad finns det kvar? Komedin - och det är här som "The Bounty Hunter" lyckas åstadkomma lite mer. Det är ingen film som bjuder på asgarv men nog småfnissar man flera gånger. Till stor del är det tack vare birollerna. Nicoles töntiga journalistkollega Stewart görs av en träffsäker Jason Sudeikis från "Saturday Night Live" och Christine Baranski ("Mamma Mia") är som gjord för att spela Nicoles diviga mamma. Den sura receptionisten Teresa bidrar också till att göra det hela lite roligare.

Men en film klarar sig inte bara på skickliga birollsinnehavare. Gerard Butler besitter en viss burdus charm som fungerar ibland och han är som roligast när han är skadeglad och elak. Jennifer Aniston däremot framkallar inte lika många skratt. Det känns som att hon bara spelar sig själv - Jennifer Aniston som spelar i en romantisk komedi igen. Till hennes försvar så har hon inte mycket att jobba med. Berättelsen och manuset lider av brist på fantasi. Skämt om handbojor är rolig en eller två gånger inte tjugo.

"The Bounty Hunter" har ingenting som sticker ut. Det är inte en särskilt bra romcom men det finns helt klart värre filmer inom den genren. Med låga förväntningar kan "The Bounty Hunter" fungera som förströelse och framkalla ett och annat skratt. Så länge får vi alla hålla tummarna för att det snart kommer en riktigt bra romcom som är både rolig och romantisk. Actionbiten kan de gärna skippa.

| 27 mars 2010 11:59 |