Team Hurricane 2017

Drama
Danmark
96 MIN
Danska
Team Hurricane poster

Synopsis

En punk-chick-flick om åtta tonårstjejer som blandar fiktion med dokumentärt material: ensamhet, vänskap, rädsla,  teddybjörnar, graffiti, vibratorer bubbelgum, mamma och pappa, anorexia, hemmagjord piercing, hemliga dagböcker och dagdrömmar. Radikala tjejer i en normal värld.
Ditt betyg
Användarbetyg saknas
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Team Hurricane
Språk
Danska
Land
Danmark
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

19 september 2017 | 10:00

Ett feministiskt långfinger

Danska regissören Annika Berg har gjort ett sprakande, härligt och samtidigt känslosamt porträtt av ett gäng unga tjejer, vilket resulterat i en debutfilm som verkligen berör på de enklaste av sätt. Det är intimt och äkta, men hela vägen på tjejernas egna villkor, varför det också på något sätt känns nästan ännu mer.
Huvudpersonerna presenteras direkt och väldigt omsorgsfullt och det känns som att vi verkligen redan inledningsvis lär känna de unga kvinnorna. Sedan handlar det helt enkelt om dem, deras vardag och tankarna de har kring den. 

 
Det heter i beskrivningen av filmen att detta handlar om en grupp radikala tjejer i en vanlig värld. Och så är det förvisso, men ännu mer är detta faktiskt i grunden en historia om några helt vanliga tjejer, med helt vanliga bekymmer och problem, i en vanlig trög värld som inte vill ge dem den plats de förtjänar. Jag tycker att det är det där ”vanliga” med dem som blir så fint, men framförallt starkt och lättrelaterat. Och det tänker jag också att detta kommer vara för väldigt många.

”Team Hurricane” är en väldigt annorlunda och skönt musikaliskt punkig dokumentärfilm om tjejer som vidgar sina uttryck och därigenom andras åsikter om dem. Detta är ett långfinger till alla och allt det som trycker ner och förringar, till dem som upprätthåller normer och fördomar och skapar ännu flera. Sådana långfingrar behövs det mer av än de två vi oftast bär omkring på varför detta är en viktig men också otroligt intensiv film som ger en röst till de som fortfarande tystas och bara därför älskar jag det!

”Ni måste höja era röster för att höras…” sjöng en man högljutt någon gång för länge sedan. Rösterna var redan höjda och volymen har sedan dess skruvats upp ännu mer, så det kanske faktiskt är dags att nu uppmana de andra att börja lyssna också?
| 19 september 2017 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Team Hurricane
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu