Systrar i jeans - Andra sommaren 2008

Romantik Drama Komedi
USA
117 MIN
Engelska
Systrar i jeans - Andra sommaren poster

Synopsis

De fyra "systrarna" har precis blivit klara med sitt första år på college och står inför en fullspäckad sommar. Bridget reser till Turkiet för att delta i en arkeologisk utgrävning, medan Carmen ger sig in i ett sommarteaterprojekt i Vermont. Lena kastas mellan en ny förälskelse och gamla hjärtekrossare på designskolan i Rhode Island, och i New York bestämmer sig Tibby för ett stort steg i sitt förhållande med Brian.
Ditt betyg
2.5 av 139 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Sisterhood of the Traveling Pants 2
DVD-premiär
21 januari 2009
Språk
Engelska
Land
USA
Längd

Recensent

Kim Nilsson

1 januari 2008 | 00:00

Lika kul som urtvättade jeans

Varför någon kom på att göra en uppföljare till en av de mest slibbiga tjejfilmerna någonsin är helt obegripligt. Och denna story, som också kretsar kring tjejerna Carmen, Tibby, Lena och Bridget, är lika kul som ett par urtvättade jeans.

Tjejfilmerna från Hollywood gör inte mycket för att bättra på jämställdheten. Snarare är det tvärtom för här serveras vi än en gång en tradig soppa bestående av teen-rom-com-delar som alla känns lika heta som mikrouppvärmda rester från gårdagens oätliga middag. Att man i Hollywood inte har världens roligaste kvinnosyn är en sak, men att man totalt underskattar sin publik som i detta fall är rent förolämpade. Även unga tjejer uppskattar filmer där man får tänka längre än näsan räcker och där man inte väjer för det sanna, men obekväma utan att för den skull göra en dokumentär.

"Systrar i jeans - Andra sommaren" är en ganska direkt fortsättning på den överraskande stora succén "Systrar i jeans". Så långt är allt okej, men när regissören Sanaa Hamri laddar detta kapitel med sentimental smörja och ytliga bryderier blir det direkt outhärdligt. På ett sätt är det underligt eftersom åtminstone America Ferrera från "Ugly Betty" och lovande Amber Tamblyn i två av de ledande rollerna både är sympatiska och sevärda. Men inte ens de kan rädda det tunna manuset som återigen kretsar kring tjejerna Carmen, Tibby, Lena och Bridget.

I denna film får de brottas med problem som handlar om hur man på rätt sätt kan gå vidare i ett förhållande med sin pojkvän, hur man hanterar utanförskap när ens tidigare vänner inte längre vill umgås med en, en ny kärlek som inhämtas under en bildklass eller hur det går när man flyr undan sin far till Turkiet och då genom arkeologin hittar sig själv. Krystat är bara förnamnet och Hamri hoppar ganska knöligt och oskönt mellan alla historier och har dessutom en kärlek för det svulstiga och övertydliga i stället för finlir och berörande drama.

Att filmen dragit in respektabla summor pengar i USA bekräftar tyvärr att vi inte har sett det sista av dessa hjärndöda filmer på ett långt tag. Det blir också på något konstigt sätt den enda behållningen med "Systrar i jeans - Andra sommaren". För som ett sällsynt övertydligt pekoral med snudd på parodi på den typiska tjejfilmen, är det ett verk att hålla ögonen på med tiden. Det går tyvärr här att konstatera att om vi inte kommit längre med genusvetenskapen än dessa dåligt ritade unga kvinnor, så är det skrämmande.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Systrar i jeans - Andra sommaren
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu