Super 8 (1999)

2.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den anonyme familjemannen och privatdektiven Tom Welles får ett uppdrag av en rik änka, vars man just har dött. Det enda spåret i fallet är en smalfilm - "Snuff-movie" - där man ser en ung naken kvinna bli mördad framför kameran. Är filmen äkta eller falsk? Med hjälp av den tuffe porraffärexpediten Max beger sig Tom ut på en ohygglig resa ner i porrslummen. En resa som blir en brutal kontrast till Tom Welles trygga vardag. Han bara måste finna svaret.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
magiul
Fruktansvärt jobbig men bra film. Sevärd om man orkar med det tunga temat. Bra film som passar Cage och bra biroller ger den 3/5.
Anders Falun
Joel Schumachers ( ok säger inte mycket efter 2x pekoral Batman ) klart bästa film och ofta mycket underskattad. Kommer ihåg att den fick sval kritik vid premiären i Sverige. 
Berättelsen är fängslande och utspelar sig i periferin av samhället. Schabloner förstärks emellanåt nästintill parodiskt ( Peter Stormare tex ) men det hindrar inte berättelsen från att beröras. 
Bra skådespelare rakt igenom där Phoenix briljerar som vilsen god själ i en grym värld. Cage som helylle Svensson som tappar fotfästet i en hämndspiral känns trovärdig och äkta. Kathrine Keener övertygar i en stereotyp roll och Gandolfi gör också en bra insats. Klockren fyra av fem
Wugllabang
Phoenix är så jävla cool i denna, han räddar en förövrigt ganska tam film. Stormare som den konstnärliga underground-våldsporrfilms regissören DIno Velvet är dock en helt underbar casting från Schumachers(eller vem det nu var som castade) sida. 

2/5.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler