Sune - Best Man 2019

Komedi Familj
Sverige
90 MIN
Svenska
Sune - Best Man poster

Synopsis

Välkommen tillbaka till familjen Andersson! I "Sune - Best Man" ska Sunes klass åka iväg på en hemlig klassresa. Han och Sophie ser fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att resan inträffar samma helg som morfars bröllop. Panik uppstår - ska han välja klassresan tillsammans med sin stora kärlek, eller välja sin morfar? Sune har svårt att bestämma sig. Samtidigt har Rudolf problem med den blivande bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar?
Ditt betyg
3.1 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Sune - Best Man
Biopremiär
20 december 2019
DVD-premiär
27 april 2020
Digitalpremiär
6 april 2020
Språk
Svenska
Land
Sverige
Distributör
Nordisk Film
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

8 december 2019 | 08:00

Bästa Sune-filmen hittills!

Detta är verkligen en otroligt rolig och hjärtevärmande film för hela familjen. Det är väldigt välspelat överlag och liksom lite mognare mellan varven. ”Sune – Best Man” bjuder på både dråpliga och rätt känslosamma stunder, varför jag och mina barn älskade den!
Sunes morfar ska gifta sig med Inger. Men just den helgen ska hans klass åka på klassresa med hemlig destination. Sune har lovat Sofie att åka med, fast när hans morfar frågar om han vill vara best man på bröllopet, blir han velig. Han vill inte svika någon, men verkar inte kunna lösa detta utan att svika alla. Eller så kan han kanske det...? Dock krävs list och stort mod, och Sune måste ta hjälp av sin bror Håkan, som har en plan.
 
Jon Holmberg (”Sune vs. Sune” 2018) har skrivit och regisserat också denna och han gör ett riktigt bra jobb. I rollerna återser vi samma gäng som sist, det vill säga Elis Gerdt som Sune, Bexter Renman som Håkan, Tea Stjerne som Anna, samt Fredrik Hallgren och Sissela Benn som pappa och mamma. Det är verkligen en riktigt skön samling människor och jag gillar dem alla. Hallgren och Benn är väldigt samspelta och skönt nedtonade, varför de aldrig blir karikatyriska trots att de emellanåt är extremt roliga. Unge Gerdt som Sune är grym också han. En sådan liten kille, men med så stort känsloregister. Han balanserar perfekt både de komiska och de mer dramatiska uttrycken och får mitt ena barn att gråta flera gånger om.
 
Detta är en riktigt fin och fartfylld film som belyser sunda vänskapliga värderingar väl. Det finns många roliga actionladdade sekvenser som verkligen roar och lyfter historien. Mina barn 9 och 10 år är Sune-fans sedan länge och älskade verkligen detta. De tjoade och skrattade högt för det mesta, men blev alltså dessutom riktigt berörda i andra stunder. Efteråt var de rörande överens om att detta är det bästa Sune-äventyret hittills!
 
”Sune – Best Man” är en film om vad som är viktigt i livet, men den handlar också om familj, kärlek och lojalitet. Det är en lagom mängd lättfattliga och tankeväckande budskap som levereras så att de yngre enkelt kan ta dem till sig. Det blir aldrig präktigt, men heller inte larvigt, så som det många andra gånger tyvärr har blivit.
 
Flera bra biroller förgyller lite extra. Vi ser bland andra gullige Tomas von Brömssen som morfar, Jonatan Rodriguez som en lismig gammal barndomskärlek till mamma Karin och Christoffer Nordenrot som en tosca-älskande polisman.
 
Jag måste erkänna att jag inte minns de äldre Sune-filmerna så väl. Men just i detta nu, håller jag med mina barn och känner att jag aldrig har tyckt om karaktären och hans familj mer än så här.
| 8 december 2019 08:00 |