Starsky & Hutch (2004)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I Starsky & Hutch får vi följa den karismatiska brottsbekämpande duon David Starsky och Ken Hutch Hutchinsons från början när dessa hemliga agenter från Bay City möts och tilldelas sitt allra första gemensamma uppdrag. Ben Stiller spelar den lättsårade detektiven David Starsky som sammanförs med den lättsamme detektiven Ken Hutchinson, spelad av Owen Wilson, i ett riskabelt fall.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: STARSKY & HUTCH

Stiller och Wilson i prequel till känd 70-talsserie

I "Starsky & Hutch" får vi stifta bekantskap med hur allting startade för de två poliserna David Starsky och Ken “Hutch” Hutchinson. I denna film träffas de två San Fransiscopoliserna för första gången och får sitt första uppdrag. Starsky och Hutchinson är urprototypen för donut-käkande, snabbkaffedrickande filmsnutar. Ett omaka par som slog igenom i USA på 70-talet, och säkert blev lite av en förebild för många av de polisfilmer som kom under de följande två decennierna: ”Turner & Hooch”, ”Snuten i Hollywood” med flera.

Och visst innehåller den precis allt en riktig gammaldags snutserie eller -film bör innehålla. Bilar som flyger högt, kurviga blondiner att förhöra, en ständigt skrikande mörkhyad chef. Men samtidigt har vi sett det här tusen gånger förut, med Eddie, Bruce eller Arnold i huvudrollerna. Inget nyskapande på den fronten - år 2004 känns idén riktigt riktigt uttjatad.

Radarparet Stiller och Wilson gör i och med ”Starsky & Hutch” sin sjätte film ihop. De två vännerna har tidigare bl.a synts i filmer som ”Zoolander”, ”Släkten är värst” och ”The Royal Tenenbaums”. Personligen tycker jag att den betydligt duktigare Owen Wilson gott kan dumpa Stiller till nästa film, då han precis som i ”…Och så kom Polly” bara är fånig och pinsam. Men det är väl bara önsketänkande…

Skämten är få och kommer med långa mellanrum, actionscenerna är däremot nästan obefintliga och inget att tala om. ”Starsky & Hutch” har för lite action och för lite komedi för att ens få kallas actionkomedi. Den är underhållande och gör det den ska, men inte mer. De roligaste skämten finns i trailern så mitt bästa tips är, titta på den om och om igen i 80 minuter så har du sparat in en biobiljett.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Daniel Wengelin
Eller, vafan. Den var ju bra. En 3:a blir det istället.
Daniel Wengelin
Underhållande och rolig. Precis som det ska vara. Men tyvärr inget mer. En stark 2:a.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler