Star Trek II - Khans vrede (1982)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Federationens stjärnskepp U.S.S. Enterprise är ute på ett träningsuppdrag och amiral James T. Kirk (William Shatner) tycks ha förlikat sig med tanken på att detta mycket väl kan vara hans sista uppdrag i karriären.

Men Khan är tillbaka. Med hjälp av en liga genetiska övermänniskor på landsflykt har Khan i en fascinerande överlöpare från 1900 talets jorden, anfallit rymdstationen Regula One, stulit en topphemlig uppfinning som går under namnet ProjectiGenesis samt tagit kontroll över ett av Federationens stjärnskepp. Nu smider han planer på att gillra en dödlig fälla för sin gamle fiende Kirk och därmed hotas hela universum av undergång!
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
evert
Första delarna av den är väl sådär, ganska tråkiga. Men sista halvtimmen är ju helt fantastisk och Khan är en riktigt bra skurk. Dessa faktorer drar upp intrycket en del men samtidigt känns filmen mycket gammal och har inte åldrats särskilt väl. Betyget blir en trea.
Ljusbus
Efter besvikelsen med The Motion Picture får vi här en mycket bättre Star Trek-film, där jag tycker man förbättrar i princip allting jämfört med den förra filmen, och delvis även serien. 

Space Seed var ett av de bättre avsnitten från orginalserien och Khan en av de mest minnesvärda karaktärerna, underlaget och motiv för filmen fanns alltså. Jag tycker att storyn är, trots relativt simpel, riktigt bra och väl utförd.

I The Wrath of Khan får vi en större dos äventyr och action än någon gång innan, och jag gillar det; man lyckas med det utan att förringa Star Trek-andan som egentligen inte förlitar sig på action i samma grad. 

Det bästa med denna filmen, och något som var bland det sämre med förra filmen, är att här är karaktärerna och dess kemi mycket bättre, känslan rivaliserar den i serien. Här får karaktärerna en utveckling och bakgrund, mer så än i i princip hela orginalserien och första filmen, vilket ger filmen ett ej tidigare skådat djup, och gör den så mycket bättre.

Jag hade nog önskat mig en lite mer komplex historia, istället för en sorts blind jakt på hämnd, men annars finner jag ej så mycket att klaga på. The Wrath of Khan bjuder på en äventyrlig och väldigt underhållande Star Trek-film där man ändå inte tummat på essensen, med en de flesta aspekter riktigt bra story och ett för Star Trek stort karaktärsdjup.

4/5
JBR
Montalban äger filmen!
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler