Speak (2004)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Kristen Stewart spelar high school-tjejen Melinda, som har förlorat sin förmåga att tala. Ända sen en traumatisk händelse som skedde på en fest under sommaren, så har hon valt att vara tyst. Hon blir övergiven av sina vänner, medan hennes mamma (Elizabeth Perkins) är allt för upptagen med sina egna problem för att se. Efter att ha gått igenom detaljer om och om igen så blir det tydligt att en våldtäkt skedde. Än så länge har ingen erbjudit henne stöd för att kunna hantera de psykologiska konsekvenserna. Till slut så ger bildlärare (Steve Zahn) henne en hjälpande hand och visar henne andra sätt att utrycka sig själv, genom konsten.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Gustaf
Välgjord och nedtonad film med en utmärkt Stewart i sin första ledande roll (endast 14 år gammal). Det som gör Speak mest intressant är att den inte direkt ställer en massa frågor om traumat som Melinda genomlider, utan den bara berättar om hur världen upplevs ur hennes ögon. Steve Zahn är löjligt bra i en liten, men viktig biroll som utflippad lärare.
David Brent
Stark trea till en ganska stark film om ett våldtäktsoffer, lysande spelad av Kristen Stewart som bevisar att han är riktigt duktig när hon får intressanta roller, och då tänker jag inte på Twilightdravlet som hon nu sysselsätter sig med.

Veckans populära filmer

Visa fler