Solaris (1972)

4.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Runt den vattentäckta planeten Solaris har en rymdstation cirkulerat i över hundra år. Dess syfte är att studera klotets förbryllande sammansättning. Hit anländer kosmonauten Chris Kelvin för att utreda en rad mystiska och bisarra händelser som har traumatiserat besättningen. Vad han upptäcker är ett märkligt fenomen som får förtryckta minnen från hjärnans allra mörkaste vrår att anta fysisk form. Något som även ska komma att drabba honom själv. Han möter en kvinna han har begravt på jorden, likväl som i sitt huvud, hans döda fru. Genom henne försöker han kommunicera med den orsakande kraften.
En kraft som tycks flöda från själva Solaris märkliga vågsvall?
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
23271-0
Man kan inte kalla sig en sci-fi fan innan man har sett varken Solaris eller Stalker. Visst, båda filmerna är långa och krävande men ger man dem en chans blir man riktigt belönad. Kubrick och "2001" i all ära men Tarkovsky är någonting annat. I samma klass som andra europeiska mästare som Bresson, Bergman, Fellini, Buñuel.  5/5
Rrobin
En magnifik film. En utav Tarkovsky's bästa! Fotot är så otroligt vacker och stämningen är så ljuv och lugn. 4/5
PerH
Enligt mig den viktigaste sci/filmen på 70- talet och den bästa. Inte alls så djup som många tror men den har en story med med många lager men skalar man väl av den så inser man hur genial och tankeväckande filmen är. Otrolig vackert filmat också.
Visa fler (6)

Veckans populära filmer

Visa fler