Snuten i varuhuset (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Kevin James spelar Paul Blart, en arbetande singelpappa från förorten som försöker få ekonomin att gå ihop genom att extraknäcka som vakt i en galleria i New Jersey. Det är ett jobb som han tar riktigt seriöst, och när tomtens nissar genomför en kupp och stänger ner hela gallerian, samt tar gisslan där en av dem råkar vara Pauls dotter, då är det upp till bevis för New Jerseys bästa galleri-snut att rädda dagen.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SNUTEN I VARUHUSET

Die Hard – Diabetic
Gänget som fick homosynen i "Milk" att kännas modern med "Härmed förklarar jag er Chuck och Larry" häromåret är tillbaka med en lagom uppfriskande syn på överviktiga. Men trots att budskapet skrivs med feta bokstäver och Kevin James äter massor av paj med jordnötssmör så lyckas han ändå inte fylla ut bioduken.

Med sitt produktionsbolag "Happy Madison" parade Adam Sandler häromåret i dubbel bemärkelse ihop sig med den forne "Kungen av Queens", Kevin James i den bedrövliga bögdriften "Härmed förklarar jag er Chuck och Larry". Nu låter Sandlers bolag James stå på egna ben när det är dags att lämna homoskämten för att istället driva med korpulente "Snuten i varuhuset"

Möt Paul Blart, en överviktig centrumvakt som bor med sin gamla mor efter att blivit lämnad med en dotter av sin mexikanska immigrantfru när att hon fått medborgarskap. Drömmen om att bli en del av New Jerseys stolta poliskår har grusats av hans låga blodsocker som får honom att slumra in när han inte ätit sina Snickers. Följdaktigen tröstäter han paj med jordnötssmör för att "fylla i luckorna i hjärtat" och fördriver dagarna i New Jersey-gallerian med att bötfälla rullatorpensionärer för fortkörning och glida runt på sin urlöjliga segway, spanades efter den där söta hårförlängningsförsäljerskan (Jayma Mays).

Men under "Black Friday", den hektiska shoppingfredagen efter Thanksgiving, får Blart lite mer jobb på sitt skrivbord då ett gäng skejtande och BMX-cyklande datahackers tar kontroll över gallerian, tar gisslan och försöker sig på en raffinerad form av kortbedrägeri. Med SWAT väntandes utanför blir Blart plötsligt mannen på insidan, en klumpig sockerstinn John McClane i denna "Die Hard - Diabetic".

"Snuten i varuhuset" är inte helt överraskande en ganska tunn historia vars underhållningsvärde står och faller med den knubbige delproducenten Kevin James eget snubblande och fallande. Det är svårt att tycka illa om Blart, tack vare Kevin James vänliga "average Joe"- utstrålning som får honom att påminna en del om den kramgode legenden John Candy.

"Snuten i varuhuset" plockar några poänger på fyndigheter kring jänkarnas livsstil och igenkänningskämt om mediokra centrummänniskors rivalitet även om filmens blandning av slapstick, simpel midjemåttshumor, romanser och actionsekvenser inte håller ihop någonstans. I slutändan är "Snuten i varuhuset" en enskämtsrulle där man sätter Kevin James på prov och låter honom ensam vingla ut på ett halt centrumgolv i hopp om att folk ska skratta, men hur löjlig och tjock han än må vara så lyckas han ändå inte fylla ut hela bioduken.

I dessa ekonomiskt bistra tider syns det få glada miner i tomma gallerior och shoppingkomplex, därför känns en upplyftande komedi som utspelar sig i ett knökfullt, välmående köpcentrum som en mer fantasieggande eskapism än "Star Trek". Även om jag hellre lägger pengar på att se gamle Leonard Nimoy glida fram i USS Enterprise än en bulkad Kevin James på segway.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
marleey
Ja ja ja ja. Kevin James är tjock. Men det är inte roligt. Det är inte roligt att se en tjock Kevin James köra segway.  Nej nej nej nej. 1 av 5.
magiul
Det är en spännande film för lite större barn. Skurkarna hotar hela tiden med att vara stora och stygga, men slåss i själva verket hellre med händerna och med skateboards än med skjutvapen. För oss vuxna finns inte mycket att hämta, men inte heller direkt något att uppröras av. Die Hard - Diabetic var en rätt kul rubrik som säger lite om humorn i filmen. Tufft på ett sockersött sätt. 2/5.
Visa fler (11)

Relaterade filmer