Semi Pro (2008)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Komedi om ett utslaget basketlag som ställer till problem för den nationella basketligan. Jackie Moon äger det halvprofessionella basketlaget Tropics i Flynt i Michigan. Hittills har laget inte vunnit en enda match. Gruppen de spelar i ska ha upp fyra lag i den nationella basketligan och när Tropics fortsätter att förlora går Monix, en kille med en alldeles speciell attityd, med på att träna dem. Är han mannen som kan få förlorarna Tropics att förvandlas till vinnare?
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SEMI PRO

Trött komedi utan skratt
Småcharmig men alldeles för tunn komedi om ett gäng losers som försöker spela sig till NBA. Will Ferrell går på autopilot och historien lämnar minst sagt en hel del att önska. RECENSION Det här med humor är knepigt. Under pressvisningen av ”Semi-Pro” sitter två killar och brölar av skratt medan resten av salongen är spöklikt tyst. Jag blir allt mer fascinerad av hur scener som i mina ögon faller helt platt uppenbarligen kittlar skrattnerverna hos mina ljudliga bänkkamrater.

Det här är historien om Jackie Moon (Will Ferrell), en sångare som i början av 70-talet hade en brakhit med ”Love Me Sexy”. Han tjänade tillräckligt mycket pengar att han kunde förverkliga sin riktiga dröm: att äga sitt eget basketlag. Ett lag där som han dessutom coachar och spelar i själv. När filmen börjar är det 1976 och Flint Michigan Tropicals är på dekis. Höjdpunkten i deras matcher är när Moon framför sin egen hitlåt för att sedan teatraliskt presentera laget. Efter det går allt utför.

Så en dag får Moon och hans tappra mannar reda på att ligan de spelar i ska läggas ner och de fyra bästa lagen ska tas upp i proffsligan NBA. De inser att det är deras stora chans och satsar allt på att knipa en fjärdeplats för att avancera. Snart rekryterar de den forna storspelaren Monix och det dröjer inte länge innan de forna nollorna börjar knipa en och annan poäng.

Som ni märker är det en gammal hederlig underdog-historia som Alterman och Ferrell kokat ihop. Det är förutsägbart och oinspirerat men inte utan viss charm. Problemet med den här filmen är att den inte är särskilt rolig. Jag tror jag skrattade till ett par gånger under en och en halv timme, det är inget vidare betyg.

Will Ferrell har haft sina stunder men i ”Semi-Pro” är han lite för mycket Ferrell för att hans karaktär riktigt ska fungera. Visst finns det ett par scener då han glänser, framförallt i början av filmen. Men mestadels framstår han som en korkad misslyckad clown på ett mellanstadiedisco, fel ute så att säga. Woody Harrelson som veteranen Monix är mer nedtonad men gör inget större avtryck i historien.

På pluskontot finns en helt ok 70-talskänsla och ett välljudande soundtrack bestående av gamla soul- och discodängor. Jackie Moons hitlåt är inte helt oäven den heller när jag tänker efter.

Men svängig musik kan inte rädda den här utdragna komedin. Mot slutet av berättelsen staplas klyschorna på varandra i rasanda takt och jag blir allt tröttare. När en björn släpps lös i lagets hemmaarena och börjar äta upp karaktärer känns det som att till och med manusförfattaren har somnat av tristess.

ONÖDIGT VETANDE Björnen som Will Ferrell brottas med i filmen åt häromdagen upp sin tränare på riktigt. Inte så värst kul alls.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
10095
Känns oerhört krystad. Det är som om de tänkte att; "nu ska vi göra en Will Ferrell-film, och han ska säga en massa roliga, fullkomligt slumpmässiga saker". I Blades of Glory och Anchorman känns det med naturligt.

Veckans populära filmer

Visa fler