Sea Fog (2014)

3.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En fiskebåtsbesättning tar sig an ett farligt uppdrag för att smuggla en grupp illegala invandrare från Kina till Sydkorea.
Visa hela synopsis
Regissör
Huvudrollsinnehavare

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.3 av 6 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
Smått förödande film, inledningsvis får jag vibbarna av ett välgjort drama som följer regelboken och vill plocka politiska poäng på sitt tema, men filmen utvecklas till något av en domedagsskildring där karaktärerna helt enkelt inte går att döma utefter deras agerande då hela kontexten är så omtumlande att jag inte riktigt kan göra något annat än att relatera till den ondska som utförs i filmen. Verkligen en fasansfullt diaboliskt konstruerad historia där jag aldrig helt kan välja någon karaktärs sida, det är så enkelt men ändå så ofattbart komplext och filmen blir obekväm på ett sätt som jag inte upplevt av en film på ett bra tag. Filmen är oerhört välgjord och alla beståndsdelar som foto, skådespeleri, manus, och regi är fantastiskt utförda, den lyckas framkalla ett otroligt hat inom mig samtidigt som det är extremt svårt att avgöra hur jag själv hade agerat i en sådan situation som filmen skildrar, jag tror att jag vet vilka skurkarna i storyn är men sedan så får filmen mig att ta ett steg bakåt och fråga mig själv "vad hade du gjort?", och ofta blir svaret betydligt mindre passande än vad jag önskat och mina moraliska pretentioner blir punkterade. 

Kan rekommendera denna film till i princip alla som gillar välgjorda karaktärsdrivna filmer som rör sig mot thriller-hållet, det är en film som jag känner drivs mest av skådespelarna och den elektriska spänning som uppstår mellan dem.  Den moraliska gråzon som byggs upp är också väldigt intressant och det känns ibland som en karaktärsdriven skräckfilm utan klara antagonister eller protagonister, skräcken uppstår när man själv som åskådare inser att alla individer inblandande har en klar agenda som mer eller mindre går att relatera till. Det blir verkligen drabbande på ett obehagligt intimt sätt i många scener. 

känner att den centrala romansen var lite överflödig, men på ett sätt gör det filmen lite mer effektiv då mitt ställningstagande inte blir lika självklart och detta kommenteras även i filmen vilket känns uppfriskande. Sätter en stark fyra så länge, men det kan mycket väl höjas till en femma i framtiden. En löjligt stark film som tvingar tittaren att erkänna sina mer depraverade sidor vilket är imponerade. Rekommenderas starkt till alla där ute. 

4/5.

Veckans populära filmer

Visa fler