Savannens härskare (1996)

2.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Michael Douglas och Val Kilmer spelar huvudrollerna i denna spännande film som utspelar sig 1896 i östra Afrika. Där har två lejon lyckats jaga bort de som jobbade med att bygga en järnväg. De två lejonen jagar tillsammans och är inte rädda för någonting, de dödar för nöjes skull och inte för mat och de har nästan övernaturlig förmåga att kunna veta vad som väntar kring nästa dunge.

Jägaren Remington (Douglas) och mekanikern Patterson (Kilmer) ska försöka få stop på dessa monster, men här blir jägarna jagade.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
P U T T E
Kommer ihåg att jag gillade den här filmen skarpt! Douglas är ju aldrig fel och detta var på 90-talet då även Kilmer valde filmer och roller med "aningen" mer substans :) Ser nu att även Bernard Hill och Tom Wilkinson finns med i rollistan, det hade jag faktiskt helt glömt bort.

Gillar äventyrsfilmer och det blir nästan alltid intressant och spännande då det liksom blir "man vs nature". Denna gång så består naturen av två blodhungriga lejon. Måste ta och se om den här.

Den svenska titeln är väl sådär...jag menar The Ghost and The Darkness är original titeln och är även, ifall jag minns rätt, namnen på de två lejonen. Baserad på en verlig händelse ska den också vara.

Veckans populära filmer

Visa fler