Satan's Tango (1994)

4.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Filmen utspelar sig i en by i Ungern vid slutet av kommuniststyret. Flera bybor är ivriga att lämna byn med pengarna de får för att stänga ner samhället, men de hör att den karismatiska Irimias, som försvann för över två år sedan och som alla trodde var död, har återvänt. Filmen fokuserar, genom flera bybors synvinkel, på påverkan och konsekvensen Irimias återkomst har på byn.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
4.1 av 13 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
Vad ska man säga om detta? Haha jag var aldrig uttråkad när jag såg den i alla fall. Fast den är ju liiiite för lång ändå. Jag snappade upp fragment utav symboliken, typ att Irimas är en Jesus-figur och är tillbaka för att frälsa samhället och sådär, men annars så?

Det lockar ju inte direkt att se den en gång till på grund av längden, men någon gång i framtiden kanske...
Ruben
Fantastisk rulle verkligen, från ett tekniskt perspektiv är den ju liksom helt fulländad. Kameraarbetet är bland det mest talangfulla jag någonsin sett, och släng sedan in det stundtals fullständigt bländande svartvita fotot. Jag har aldrig skådat något liknande, mycket imponerande.

Vad gäller story så är den makalös där med, inte minst dess berättarsätt och dramaturgi. Under dess (oerhörda) längd finns det plats för allt, däribland en hel del tragik, symbolik och t.o.m. komik. Det är jävligt bra. Synd bara att det finns en hel del tomrum där det verkligen inte händer ett smatt. Sådana scener kunde vara sköna att lägga ögonen på ibland, men så fanns det en del som nästan var parodiskt långsamma och tråkiga, vilket tyvärr drar ner på betyget en smula. 

Ändock, en sataniskt (höhö) bra film. 4/5.
Wugllabang
Fan, vill verkligen se denna. Men jag orolig över att den avskräckande längden kommer att sabba hela upplevelsen. Känns som om man aldrig kommer att orka se klart den, eller att filmen helt enkelt blir förstörd på grund av sin längd.
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler