Salt 2011

Drama Västern
Argentina
114 MIN
Spanska
Salt poster

Synopsis

I Diego Rougiers metavästern möter vi den misslyckade manusförfattaren Sergio. Hans försök att sälja in sitt manus till olika produktionsbolag går inget vidare och istället beger han sig till den chilenska öknen för att finna inspiration. Väl där förväxlas han med Diego – en man vars förflutna försätter Sergio i ett livs levande västerndrama.
Ditt betyg
2.0 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Sal
Språk
Spanska
Land
Argentina
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Henrik Emilson

11 november 2011 | 14:01

En oengagerad western

#SFF11 - "Salt" är en westernpastich med fin och rolig inledning, men vars handling sedan tar en ny och obegriplig vändning och till slut rinner ut i ökensanden.

"Salt" är en meta-film om spanjoren Sergio som drömmer om att se sitt Western-manus bli till film. Ingen producent nappar dock utan efterlyser bland annat en starkare berättelse och omskrivningar. Sergio, som har bestämt att hans story ska utspela sig i den chilenska öknen, världens torraste, bestämmer sig för att resa dit och göra research på plats för att ge mer krydda, ja, salt till manuset. Hela tiden vävs filmsekvenser ur den tänkta cowboyfilmen in i den verkliga handlingen och allting ackompanjeras av riktigt bra westernmusik. 

Så långt är allting ganska lovande och "Salt" verkar vara en film som driver med konventionerna på ett roligt och sympatiskt sätt. Väl i Chile tar filmen dock en ny vändning när Sergio misstas för en viss Diego, en man som varit försvunnit från byn sedan länge och som tydligen har en fejd med den lokale starke mannen Victor.

Eftersom ingen förklarar vad denna fejd går ut på, har vi i publiken svårt att engagera oss för än den ena, än den andra som dyker upp och muckar gräl med Sergio/Diego. Samtidigt försvinner de fina komiska och drömmande inslagen när Sergio fantiserar om sin storfilm, och förbyts mot våldsamheter som pendlar mellan att vara buskisaktiga och rent sadistiska.

Det är ironiskt att producenterna i inledningen efterfrågade en starkare berättelse, för det är just berättelsen vi under två timmar ser rinna ut i den supertorra ökensanden. 

| 11 november 2011 14:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Salt
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu