Rumble Fish (1983)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Svartvit film om tonårige Rusty James, som bor i en liten amerikansk stad och mest driver runt, spelar biljard, snackar med kompisar och hamnar i bråk. Rusty James har främst respekt med sig genom att vara lillebror till stadens verklige tuffing, Motorcycle Boy, vars rykte bland de yngre har närmast mytiska proportioner.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
JÄVLAR vilken fantastisk film detta var, kändes på förhand som en rätt standard dramafilm om livet i en småstad, men filmen är så mycket mer än så. Den möts i gränslandet mellan surrealistisk arthouse-film och komplex karaktärsstudie, en ruggigt välskriven och välspelad dramafilm möter en magisk uppvisning i unik estetik. Den här filmen var verkligen helt ofattbart snygg, Coppola jobbar mycket med ljussättning och reflektioner, och sådant älskar jag. Fotot är helt ärligt bland det bästa jag sett i hela mitt liv, och tillsammans med den smått otippade men ändå sköna musiken så blir det en audiovisuell fröjd. 

Skådespelarna var alla perfekta i sina roller och de unika karaktäreran målades upp briljant. Legenden Dennis Hopper bevisar varför han är en av världens främsta skådespelare, varje gång han dyker upp i bildrutan så blir jag helt salig, resten av casten fungerar också perfekt. Storyn är vacker, poetisk, och melankolisk och fylld med metaforer, men ändå simpel och lätttillgänglig på nåt sätt. Hittar inga svagheter med filmen överhuvudtaget, den var en filmisk njutning av högsta klass från början till slut. Betyget kan inte bli annat än en femma, ännu ett mästerverk av Coppola.

5/5.
JVF
Älskar filmens stil och något vrickade approach, som får mig att sitta totalt hänförd hela filmen. Håller även med er andra, Rourkes Motorcycle Boy måste vara en av filmhistoriens coolaste karaktärer! Önskar dock att man hade gått mer på djupet i filmen, då det finns mycket intressant att utforska. En svag fyra får filmen.
sjoegraes
Grymt cool film! Fotot, soundtracket och känslan som Coppola lyckas förmedla gör det hela till en unik, konstnärlig, vacker och lite vemodig film som verkligen etsar sig fast i minnet. Det har visserligen redan sagts, men tål att sägas igen - Mickey Rourkes Motorcycle Boy är så jävla cool! Fantastisk karaktär verkligen. Härliga biroller också. Filmen får en stabil 4 av 5!
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler