Ride Along 2 (2016)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Hans bröllopsdag närmar sig, men Ben åker istället till Miami med sin blivande svåger, polisen James, för att arrestera knarklangaren som förser Atlantas mindre återförsäljare med varor.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: RIDE ALONG 2

Trista turen fortsätter
Inte sämre än sin föregångare. Men inte direkt bättre heller. Ice Cube och Kevin Hart fortsätter polis-parhästandet på samma sätt som de en gång började. Något som alltså innefattar en rätt rejäl dos av skrikande och gapande, men tyvärr inte med så mycket humor eller annan substans.
Filmen gick upp i toppen på biolistan i USA ganska snabbt och petade ner bland andra ”Star Wars: The Force Awakens”. Det är fakta som skrämmer mig oerhört, för den här typen av menlöst latmansdravel ska ta mig fan inte locka sådan storpublik. 

I ”Ride Along 2” har Ben blivit polisaspirant. Han får följa med sin blivande svåger kriminalare James på små uppdrag, men lyckas allt som oftast klanta till det. Bens fästmö Angela ber sin bror ta med fästmannen till Miami på en polisiär angelägenhet för att få honom ur vägen när det stundande bröllopet ska planeras. James gör tveksamt det och snart är de två kamraterna eller nåja, sida vid sida igen, den här gången i en strid mot Miamis knarkkartell.

Äventyret har alltså flyttats från Atlanta till Miami, men i övrigt är det faktiskt inte mycket som är nytt. Öppningsscenen är likadan som sist och det finns biljakter, klubbskjutningar och diverse annat som är i princip som taget ur originalet. Frågan uppstår givetvis varför man ens bemödar sig att göra en uppföljare som egentligen på de flesta sätt skulle kunna ses som en remake. Givetvis vet jag vad svaret är och det stavas l ä t t a p e n g a r. Vilket är trist då det antagligen betyder att det kommer komma flera... 

Jag gillar förvisso Ice Cubes James lite mer i denna och det är ju roligt, medan Kevin Harts Ben är fortsatt samma enerverande gaphals mest hela tiden. Det är så mycket krystade skämt och ramla och slå sig-diton att jag blir trött i min kropp. Att sedan Ken Jeong är med som deras tredje ”kompanjon” piggar inte upp mig alls då jag avskyr det mesta han har hittills gjort sig skyldig till i form av rollprestationer. Här är han kanske inte lika jobbig som i ”Baksmällan”-filmerna men ärligt talat så tillför han inte något direkt heller. Den enda skådespelaren som övertygar är Olivia Munn som Maya, detektiv på Miamis mordrotel. Hon är tuff och stark, men karaktären är intetsägande och mer bara med som ett alibi för att man ska kunna visa upp och zooma in ännu fler stora tuttar och tighta rumphalvor i bikini. Något som det verkar finnas ganska gott om i just Miami.

Musiken, som får ta en del plats, diggar jag däremot. Rapen är svängig och om man bortser från de störiga karaktärerna och den åter igen simpla gangsterintrigen så känns det stundvis som att man kollar på en småsnygg musikvideo. Men sen börjar någon tala igen och allt faller.

”Ride Along” snodde 99 minuter av mitt liv, ”Ride Along 2” roffade åt sig ytterligare 101. Jag hoppas vid mitt liv att det inte kommer en trea och ännu fler, vilket skulle innebära att jag snart är död. Men vadå. Jag kan trösta mig med att det knappast kan bli så mycket sämre. Eller kan det? 
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
magiul
Några gapflabb bjöd den på, men det här är inte direkt bra. Jag såg den mest för att det finns så ont om liknande filmer idag med bättre skådisar/handlingar. Stort plus för att man fick återse Benjamin Bratt. Svag 2/5.
Andreas Ziegler
Jag hatar när folk säger "det var bättre förr", SÄRSKILT när det gäller film. Men det känns inte som att de senaste årens så kallade actionkomedier, som inte är särskilt roliga, kan mäta sig med 80-talets. Jag menar Ride Along 1 och Let's Be Cops saknar humor så att man nästan blir ledsen i ögat. Och jämför man med filmer som 48 Hrs, Snuten i Hollywood eller till och med Dödligt Vapen-filmerna (mer action än komedi), skäms man nästan för de som försöker göra actionkomedier idag...
magiul Svar på Andreas Ziegler för
Jag håller med dig delvis. Nu nämner du ju förvisso klassiker som det bara kommer ca 10-15 sådana på ett årtionde. Det är klart de är bättre, men framför allt fanns det så mycket fler actionkomedier och med bättre skådisar. Idag är actionkomedier andra klassens film där mest sådana som inte riktigt är skådisar, utan komiker/wrestlare får husera.
Andreas Ziegler Svar på Andreas Ziegler för
Kanske var en orättvis jämförelse. Men det kommer knappt några bra actionkomedier att jämföra de gamla med, känns det som. 

"Idag är actionkomedier andra klassens film" känns som en rätt bra beskrivning av genren idag (dessvärre). 

Det bästa man kan hoppas på idag om man vill se en blandning av action och komedi är typ 21 Jump Street eller filmer i stil med The Interview och Pineapple Express. Bra filmer, men inte riktigt det man vill ha om man gillar den gamla skolans actionkomedier.

Relaterade filmer