Ride Along (2014)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Säkerhetsvakten Ben åker med sin svåger, polisen James, på patrull för att bevisa att han är värdig att gifta sig med James syster.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: RIDE ALONG

Bästa med filmen är att den tar slut
"Ride Along" är en urbota dum och fruktansvärt trist actionkomedi som upprepar allt som man redan sett i mycket bättre och roligare filmer. Kevin Hart och Ice Cube spelar de omaka paret som jagar skurkar men de gör det tyvärr inte alls särskilt övertygande, även om jag är övertygad om att de har roligare än publiken.
Ben (Kevin Hart) är en tv-spelande säkerhetsvakt som vill bli polis och drömmer om att snart gifta sig med sin flickvän Angela. James (Ice Cube) är Angelas hårdkokte och svårimpade kriminalare till bror som inte alls är nöjd med sin systers val av tilltänkte make och låter dem båda veta det. En dag erbjuder han ändå att ta med sig Ben på en ”ride along” så att han får se polisens verkliga vardag och därefter förhoppningsvis väljer att skrota planerna om att själv bli en. Men dagen blir inte riktigt så som någon av de två från början hade tänkt eller hoppats på och snart är de båda James ärkefiende Omar (Lawrence Fishburne) hack i hälarna.

Mitt sinne var öppet innan och jag ville verkligen bli road av det jag såg, men det gick inte så bra. Och då ska tilläggas att jag skrattar lätt åt under-bältet skämt, pubertalt flams och har erkänt dålig humor, men tydligen inte så här dålig. Det blev inte bättre av att ”Ride Along” ansträngde sig för att vara fyndigt rolig, pricksäker och cool, utan att alltså någonsin vara något av det. 

Polispolarfilmer är annars ofta rätt kul och det finns flera jag verkligen gillat, som till exempel ”48 hours”, ”Dödligt vapen” och nu senast ”Heat” för att nämna några. Men till och med jag och min usla humor kräver mer än ett illa skrivet manus med krystade repliker, en hetsigt högljudd komiker och en kylig rappare för att bli underhållna.  

Visst. Ibland kan det vara en fråga om dagsform, varför jag faktiskt generöst och full av förhoppning gav filmen tre dagar på sig att bli bättre. Den blev aldrig det. Istället provocerades jag bara mer och mer av de sympatilösa karikatyriska karaktärerna och den löjliga och extremt platta intrigen som bara hade en bra sak i sig och det var att det tack och lov fanns ett slut. Även om det tog på tok för lång tid innan det kom. 

Den skrikiga lilla komikern Kevin Hart är något så olyckligt som en tråkig korsning mellan Eddie Murphy och Chris Rock. Jag har inget emot de två andra nämnda men finner inte Hart komma med värst många komiska poänger alls. Jag vet inte om han eventuellt är rolig i andra sammanhang men i detta lyckas han som sagt inte kittla mina smilband överhuvudtaget. Hysteri stressar mig och jag finner komik som drivs av det vara mer oroande än roande. När sedan inte ens actionscenerna och själva historien engagerar eller blir det minsta spännande finns inte mycket i den här filmen att hänga i julgran. Lawrence Fishburne som ändå är en skådis jag förväntar mig något av sviker också han och jag kan för mitt liv inte förstå att han valde att vara med i detta. Dessutom är den i princip enda kvinnan som är med och har ett namn (flickvännen Angela) fullständigt menlös, vilket inte ger några extra plus.

Nej. ”Ride Along” är en tur som tråkar ut och som jag precis har slösat 99 minuter av mitt liv på. Gör inte samma misstag du. 
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
StarKnight91
Trist att det kommer en uppföljare! Hahaha :D
vinterblod
Gillade den här! Mycket skratt och väldigt spännande ändå.
Rostburken
Sista delen av filmen var den bästa, resten hyfsat underhållande . En svag 3a
Visa fler (5)

Relaterade filmer