Repo Men (2010)

2.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I den futuristiska actionthrillern "Repo Men" har människan förlängt och förbättrat våra liv genom sofistikerade och dyrbara mekaniska organ skapade av ett företag som kallas Unionen. Baksidan av dessa medicinska genombrott är att om du inte har råd att betala din sjukhusräkning, förbehåller sig Unionen rätten att återta organen – utan hänsyn till din hälsa eller överlevnad.

De som får i uppdrag att återta obetalda organ kallas Repo Men, organinkasserare, och Jude Law spelar Remy. Han är en av de bästa i branschen fram tills den dag han drabbas av en hjärtattack på jobbet. Han vaknar upp själv utrustad med företagets främsta hjärtprotes. Till den följer en minst sagt saftig nota. Men efter händelsen har Remy inte längre hjärta nog att sköta sitt jobb, och han får svårt att sköta sina avbetalningar. Unionen sänder då sin tuffaste organjägare, tillika Remys förre partner, Jake (spelad av Oscar®belönade Forest Whitaker) för att få fatt på honom.

Nu, när jägaren blivit den jagade, får Remy hjälp av Beth (Alice Braga), en annan skuldsatt som lär honom hur man håller sig under radarn. När Remy och Jake ger sig ut på en katt och råtta-lek genom en värld bebodd av vansinniga vänner och fiender, kommer en man att bli en motvillig hjälte för tusentals andra på flykt undan systemet.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Micke
Jösses bland det löjligaste jag sett! När man ser Jud Law i slowmotion försöka se häftig ut och ta död på 20 st vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt detta elände. Fy fan vilken skit. Betyget kan ni gissa ut
ozjeppe
Glömde betyg, förstås: 2/5!
ozjeppe
Vad som var en två-minuterssketch i Monty Pythons "Meaning of life", (om någon minns?) utgör här hela konceptet - vilket i sig stavas "otrevligt". En slick sci-fi-actionrulle som försöker hålla en lättsamt ironisk ton a´la "Robocop" men ändå fläskar på med en masochistisk orgie i blod och våld. Har sina ögonblick (och Whitaker är alltid kul att se) men drunknar också i skrattretande vändningar och manusluckor stora nog att kasta boll igenom. Och hur många gånger kan man svälja en twist som ogiltigförklarar en tredjedel av hela filmen? Tröttsamt.
Visa fler (19)

Veckans populära filmer

Visa fler