Red Hill (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En ung och idealistisk polis förflyttas till den sömniga småstaden Red Hill där han dras han in i en storm av kulor och gammalt groll när en förrymd mördare siktar in sig mot det lilla samhället
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: RED HILL

Brutal utan överraskningar

Visst har australiensiska filmer en visst doft till sig? Ett utseende, ett foto som ofta känns vara hämtat från 80- eller tidigt 90-tal? Det är ingen negativ kritik, jag gillar det, speciellt när man gör ska göra en klassisk westernrulle blir resultatet en ganska unik upplevelse. Det är positivt.

Nu ska jag för den saken skull inte gå omkring och hylla "Red Hill" för sitt unikum helt i onödan, det vore att göra läsare och eventuellt blivande filmtittare en otjänst. Patrick Hughes, för första gången med manus och regi i långfilmsformat, faller tyvärr emellanåt i klyschor utan att kunna göra någonting riktigt fräscht med dem.

Historien, som berättar om en ung polis (spelad av Ryan Kwanten, till vardags gestaltandes den bedårande Jason Stackhouse (ja, jag är ett förtjust fan) i blodsugarserien "True Blood") som under sin första dag på nytt jobb i främmande håla måste möta kolleger med taskig attityd och sedan sätta efter en förrymd brottsling med ett högst motiverat hämndbegär, är härligt mörk och brutal men tillåts inte ta några direkt överraskande vändningar.

Samtidigt måste jag erkänna att i det negativa finns en hel del charm, och tack vare sin australiensiska miljö ligger det som sagt var ändå något unikt över den.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Stoffe B
Gillade faktiskt denna, fastän man kunde räkna ut med lilltån vad som skulle hända! Dock störde jag mig lite på Shane Cooper (Ryan Kwanten) var för tafatt i ett par scener!

3/5 blir det ändå!
Marcus
Tror faktiskt inte att jag har sett den, ska kolla upp den =)
Visa fler (6)

Veckans populära filmer

Visa fler