Red Hill 2010

Deckare Thriller
Australien
95 MIN
Engelska
Red Hill poster

Synopsis

En ung och idealistisk polis förflyttas till den sömniga småstaden Red Hill där han dras han in i en storm av kulor och gammalt groll när en förrymd mördare siktar in sig på det lilla samhället.
Ditt betyg
2.5 av 25 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Red Hill
DVD-premiär
20 april 2011
Digitalpremiär
3 maj 2011
Språk
Engelska
Land
Australien
Distributör
SF Studios
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

26 november 2010 | 14:34

Brutal utan överraskningar

Visst har australiensiska filmer en visst doft till sig? Ett utseende, ett foto som ofta känns vara hämtat från 80- eller tidigt 90-tal? Det är ingen negativ kritik, jag gillar det, speciellt när man gör ska göra en klassisk westernrulle blir resultatet en ganska unik upplevelse. Det är positivt.

Nu ska jag för den saken skull inte gå omkring och hylla "Red Hill" för sitt unikum helt i onödan, det vore att göra läsare och eventuellt blivande filmtittare en otjänst. Patrick Hughes, för första gången med manus och regi i långfilmsformat, faller tyvärr emellanåt i klyschor utan att kunna göra någonting riktigt fräscht med dem.

Historien, som berättar om en ung polis (spelad av Ryan Kwanten, till vardags gestaltandes den bedårande Jason Stackhouse (ja, jag är ett förtjust fan) i blodsugarserien "True Blood") som under sin första dag på nytt jobb i främmande håla måste möta kolleger med taskig attityd och sedan sätta efter en förrymd brottsling med ett högst motiverat hämndbegär, är härligt mörk och brutal men tillåts inte ta några direkt överraskande vändningar.

Samtidigt måste jag erkänna att i det negativa finns en hel del charm, och tack vare sin australiensiska miljö ligger det som sagt var ändå något unikt över den.

| 26 november 2010 14:34 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Red Hill
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu