Pippa Lees hemliga liv 2009

Romantik Drama
USA
100 MIN
Engelska
Pippa Lees hemliga liv poster

Synopsis

Pippa Lee är runt 50 och har allt hon kan önska sig. Hon är hustru till en 30 år äldre publicist, mor till två framgångsrika barn och älskad av vänner och grannar. Men plötsligt störs detta pefekta liv av att hon börjar gå i sömnen. Detta får henne att fundera över sitt liv och hur hon blev den person hon är idag: Uppväxten med en tablettmissbrukande mamma, flykten från hemmet och hur hon söker sig till olika sorters människor.
Ditt betyg
2.5 av 104 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Private Lives of Pippa Lee
Biopremiär
30 april 2010
DVD-premiär
11 augusti 2010
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
NonStop Entertainment
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Lisa Olsson

28 april 2010 | 15:49

Trivsam underhållning

Filmen om den gåtfulla Pippa Lee är småtrevlig underhållning med en skicklig Robin Wright Penn i huvudrollen. Det är dock ingen film som man går och tänker på i efterhand men den fungerar bra för stunden.

"Pippa Lees hemliga liv" bygger på en bok med samma namn, av Rebecca Miller som också är den som har regisserat filmen. Vi får möta Pippa Lee, en kvinna i 50-årsåldern som lever ett stillsamt liv med sin 30 år äldre make. Men allt verkar inte stå rätt till. Pippa Lee börjar gå i sömnen och göra andra konstiga saker. Hon håller helt enkelt på att få ett "stillsamt nervsammanbrott" som hon själv uttrycker det. Sakta men säkert får man reda på mer om Pippa Lees bakgrund och filmen hoppar mellan olika tidsperioder i hennes liv.

Om man ska börja med det bästa i filmen så gör Robin Wright Penn en riktigt bra skådespelarinsats som den anpassningsbara, förstående och samtidigt hemlighetsfulla Pippa Lee.  Även Alan Arkin som spelar hennes man är klockren och Winona Ryder gör den extremt hysteriska och dramatiska Sandra som jag fnissar gott åt.

Julianne Moore dyker också upp i en biroll som den lesbiska Kat som har en förkärlek för sadomasokistiska fotografier. Hon är förstås bra som vanligt. Blake Lively spelar den unga Pippa Lee och hon är ingen fantastisk skådespelare men fungerar ändå helt okej. Söt som socker är hon dessutom. Men om man som jag har tittat på för mycket "Gossip Girl" är det svårt att tänka på henne som någon annan än Serena van der Woodsen på Upper East Side.

Dialogen och karaktärerna är det viktiga i "Pippa Lees hemliga liv" och det är på många sätt en pratfilm. Men det är ingen rapp dialog som är mitt i prick hela tiden vilket nog beror på Pippa Lees underliga personlighet. Hon verkar till viss del ha stängt av sina känslor och reagerar inte riktigt så som man tycker att folk ska reagera. Ibland kokar hon dock över. Något som man kan irritera sig över är att hon är så förstående och snäll att det blir obehagligt. Hon skäller inte ut sin ohängda dotter och hon köper fisk av fiskhandlaren bara för att det är synd om honom. Att ständigt försöka döva ett dåligt samvete är dömt att misslyckas.

Filmen har ett relativt långsamt tempo och ibland blir det lite för långsamt och man sitter och väntar på att Pippa Lee ska reagera. Men lika ofta blir man charmad av hennes verklighetsfrånvända personlighet. "Pippa Lees hemliga liv" är en film om hur en människa kan förvandlas totalt men ändå inte slipper undan sitt förflutna. Det är trivsam underhållning med många fina ögonblick men ingenting som sticker ut eller stannar kvar.

| 28 april 2010 15:49 |