Picassos äventyr (1978)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Tusen kärleksfulla lögner av Hasse & Tage: Pablo Picasso föds i en spansk provins av Dona Maria och Don José. När det visar sig att Pablo är en duktig konstnär skickas han till konstakademin i Madrid. När Don José dör (egentligen bara skendöd) far Pablo till Paris och försöker klara sig på sitt konstnärskap. En mängd mer eller mindre osannolika personer dyker sedan ständigt upp och försvinner i Pablos liv.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Lebowski
En härlig film, kreativ och färgsprakande med en stor grädda av svenska skådisar som gestaltar fler av 1900-talets största konstnärer och andra stora personligheter. 

I princip fri från begriplig dialog, men den här filmen har så mycket annat att säga. Stundtals lite flamsig/barnslig, men det gör inget när den är så underhållande. Fyra stabila kubiska äpplen av fem möjliga!
21120
Har sett den ett trettiotal gånger. Varje gång hittar jag något nytt skojigt och fånigt i den. Lönar sig att kolla in plakat, texter och annat som inte bidrar till handlingen, men som de lagt tid på att ge det där extra.
Såg den en gång med mina kolleger och jag har aldrig förr hört dem skratta så. Rekommenderas både för yngre (tycker om den positivt fåniga humorn) och vuxna som kan förstår det som ligger bakom.
Knaggebagge
Här kommer Herr Nostalgi och sätter en 4/5. Underbart rolig i vissa scener!
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler