På nåd och onåd (1983)

3.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Före detta countrymusikern Mac har blivit en fattig alkoholist. Han bor på ett motell i Texas där ägarinnan, den unga änkan Rosa Lee, låter honom jobba för rum och mat. Så småningom utvecklas ett vänskapsband mellan Rosa och Robert, som ger honom inspiration att återuppta sin musikkarriär.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.3 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Gott att höra! :)
Gomer Pyle
Duvall äger filmen från början till slut. Han gör ett fantastiskt porträtt som den avdankade countrysångaren Mac Sledge. Tess Harper som spelar hans hustru sköter sig också bra. Det var en lågmäld film i ett långsamt tempo, men det gjorde mig ingenting. Tvärtom. Det här var en fint berättad historia som grep tag i mig. En kanonfilm som jag delar ut en fyra till.
David Brent
Har redan kommenterat denna film, men eftersom jag har den färskt i minne efter att ha sett om den för första gången på runt 15 år så förtydligar jag mig lite noggrannare.

Gillar man Crazy Heart (2009) så ska man definitivt se den här pärlan, för det är i många drag samma story som berättas här 26 år före Jeff Bridges vann sin välförtjänta Oscar. Likheterna är än mer slående eftersom Mästare Duvall även han vann sin hittills enda Oscar för denna roll som alkoholiserad Countrystjärna på dekis. Liksom i Crazy Heart så träffar han en kvinna som har barn och hon får han på nya tankar och han kämpar för en nystart både som människa och i viss mån som artist. 

Det känns verkligen äkta hela vägen och det är inget förskönande utan det handlar om vanliga människor med sina problem och hur de försöker ta itu med dem. Duvall är helt fantastisk i huvudrollen och att han vann en Oscar och nästan alla andra priser man kan vinna är verkligen hur välförtjänt som helst, för han levererar en äkta människa som känns och berör i varenda scen. Att han dessutom sjunger riktigt bra gör prestationen än mer trovärdig och imponerande... En Mästare indeed! :) Även resten av skådisarna och då i synnerhet Tess Harper, gör även de väldigt bra ifrån sig.

Filmen som helhet håller jag högre än den liknande Crazy Heart och fyran i betyg är väldigt stabil och likaså är rekommendationen att leta upp denna pärla!
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler