Nosferatu - nattens vampyr (1979)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Fastighetsmäklaren Jonathan Harker besöker den mystiske Greve Dracula på dennes slott i Transylvanien. De ska göra upp om en husaffär, men deras möte leder till ödesdigra händelser då greven blir besatt av Harkers vackra hustru, Lucy. Med magnifikt berättarspråk låter Herzog åskådaren dras med i denna kusliga historia som fascinerat sin publik i över hundra år.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
adamovitch
Ursnygg  filmatisering av Dracula, vars makalösa estetik och Kinskis suveräna rolltolkning, är filmens styrkor. Filmen bokstavligt frossar i fantastiska landskap och byggnader, som inte alls är så dystopiska och gotiska som man förväntat sig. Omgivningarna är istället smått surrealistiska, och man får stundtals intrycket av att man befinner sig i en dröm. Scenen där de pestdrabbade sitter och äter sin sista måltid med råttorna omkring sig, är ett tydligt exempel på detta och dessutom en av de mest minnesvärda filmscenerna jag sett hittills i år. 
Däremot går historien lite för snabbt framåt och jag hade velat djupare karaktärsstudier, när det gäller Lucy och Van Helsing.
Kinski gör däremot kanske den bästa rollprestationen jag sett i en vampyrfilm och målar upp en riktigt tragisk och skrämmande karaktär.
En stabil fyra!
Wugllabang
Fan vad jag blev peppad nu! :)
Herzog är en fantastisk regissör och Kinski är en favorit bland skådespelare, ska definitivt se denna inom snarast.
Ljusbus
Wow, magnifik! Otroligt stämninsfull, skrämmande. Herzog lyckas skapa en bild som är både blek och nedstämd, men samtidigt färglad och otroligt vacker, med fantastisk ljussättning. Musiken som ackompanjerar är fantastisk och bidrar verkligen till den kusliga stämningen. Älskar hur den känns väldigt verklig, något som är gemensamt för alla Herzogs filmer har jag märkt. Kinski gör en fantastisk roll i Dracula, skrämmande, förtvivlad, lågmäld.

Det här är nog bland det bästa jag har sett.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler