När muren föll - De sista dagarna 2008

Tyskland
186 MIN
Tyska
När muren föll - De sista dagarna poster

Synopsis

Östtyskland 1983. Två män flyr över gränsen till Västtyskland. Den ena blir skjusten, men den andra når säkerheten på västsidan. I Östtyskland sitter Katja, syster till den mördade mannen, Matthis, och älskarinna till den överlevande Andreas, vars barn hon väntar. Stasi-trupper lurar överallt, och hon vågar inte lämna landet.

6 år senare - 1989 - har Katja fått nog av det kommunistiska styret i DDR. Hon beslutar sig för att trotsa faran och fly till Västtyskland via gränsen mellan Österriket och Ungern, med sig har hon sonen Sven. Sven kommer över, men Katja faller i armarna på Stasi-hantlangare, som inte skyr några medel för att tysta "förrädarna".

Samtidigt kämpar Andreas, som arbetar på en västtysk tv-station, för att avslöja rädslorna i DDR med hjälp av insmugglade och olagligt filmade demonstartioner han fått från Matthis bror Micha och dennes vän Dirk. Det östtyska folket är i upprorsstämmning och det är bara en fråga om tid innan revolutionen, som leder till Berlinmurens fall, kan segra.
Ditt betyg
3.0 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Wir sind das Volk - Liebe kennt keine Grenzen
Språk
Tyska
Land
Tyskland
Distributör
Paramount Pictures
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera När muren föll - De sista dagarna
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu