När muren föll - De sista dagarna (2008)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Östtyskland 1983. Två män flyr över gränsen till Västtyskland. Den ena blir skjusten, men den andra når säkerheten på västsidan. I Östtyskland sitter Katja, syster till den mördade mannen, Matthis, och älskarinna till den överlevande Andreas, vars barn hon väntar. Stasi-trupper lurar överallt, och hon vågar inte lämna landet.

6 år senare - 1989 - har Katja fått nog av det kommunistiska styret i DDR. Hon beslutar sig för att trotsa faran och fly till Västtyskland via gränsen mellan Österriket och Ungern, med sig har hon sonen Sven. Sven kommer över, men Katja faller i armarna på Stasi-hantlangare, som inte skyr några medel för att tysta "förrädarna".

Samtidigt kämpar Andreas, som arbetar på en västtysk tv-station, för att avslöja rädslorna i DDR med hjälp av insmugglade och olagligt filmade demonstartioner han fått från Matthis bror Micha och dennes vän Dirk. Det östtyska folket är i upprorsstämmning och det är bara en fråga om tid innan revolutionen, som leder till Berlinmurens fall, kan segra.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.0 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler