My Fake Boyfriend 2022

Romantik Komedi
USA
90 MIN
Engelska
My Fake Boyfriend poster

Synopsis

En ung man tar råd av sin bäste vän och använder sociala medier för att skapa sig en låtsas-pojkvän för att hans hemska ex ska hålla sig borta. Men planen faller när han möter sitt livs kärlek.
Ditt betyg
2.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
My Fake Boyfriend
Digitalpremiär
24 juni 2022
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Amazon Prime Video
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

24 juni 2022 | 10:00

Det mesta är fejk i komedi om fejk-pojkvän

Precis som heteros fått decennier av Tom Hanks- och Meg Ryan-rullar så ska självklart homosexuella få sin beskärda del av romcoms, bra som dåliga. Denna tillhör dock den senare kategorin.
Med stapplande steg har representationen av homosexuella män på film vuxit sig större med åren. Från deppiga Oscars-tragedier som ”Philadelphia” och ”Brokeback Mountain” till mer hoppfulla romantiska äventyr som ”Love, Simon” och ”Call Me By Your Name”. Dessa filmers välförtjänta framgångar har självklart breddat vägar för fler homorullar, bra som dåliga.
 
”My Fake Boyfriend” är tyvärr en av de dåliga. Det är synd för man vill gilla den. Storyn är sådär fånig och simpel som en 1990-talsfilm med Julia Roberts hade kunnat vara. Stuntkoordinatorn Andrew (Keiynan Lonsdale från ”Love, Simon”) kan inte komma över sitt sviniga ex varpå bästisen Jake (Dylan Sprouse, ”After We Collided”) skapar en ny, påhittad pojkvän. Dennes nyfunna kändisskap på sociala medier gör Andrew till hett villebråd och exet blir förutsägbart svartsjuk. Men så dyker ett nytt kärleksintresse av kött och blod upp...
 
En harmlös romcom som denna behöver knappast uppnå nya nivåer av intelligens eller trovärdighet. De viktigaste ingredienserna bör tveklöst vara humor och charm, anledningarna till att målgruppen sett titlar som ”Pretty Woman” och ”Bridget Jones” otaliga gånger. Där haltar den här filmen dock som bäst med en svajig ton som vägrar landa varken i modern satir, högljudd slapstick eller söt, oskuldsfull romantik.
 
Samtidigt som man med stora gester försöker poängtera hur ytliga social medier är så är filmen - rollsatt med modelliknande skådespelare - av den typen där huvudpersonen förälskar sig i någon helt baserat på utseendet. Det är alltså inte bara en pojkvän som är fejk utan det mesta i filmen. Ambitiösa sekvenser menade som höjdpunkter inkluderar rekord i äckelljud på en toalett och ett musikalnummer på en rullskridskobana. Är det en parodi?
 
Det är synd, inte bara för att bögarna går miste om en faktiskt sevärd romcom. Lonsdale är en talang med sympatisk närvaro men kämpar med en tunn romantisk hjälte med nästan lika lite personlighet som kärleksintresset (spelad av Samer Salem, ”The Expanse”). Sprouse och ”Modern Family”- stjärnan Sarah Hyland som hans flickvän har några roliga ögonblick men alltför få för att lämna något bestående intryck.
 
Inför Pride hade det varit kul att fira med en gay-romcom som är både söt och kul (och inte full av skamlös produktplacering...). Men såvida du inte är ute efter enbart ytligt ögongodis så gör du bäst i att hellre spana in den betydligt mer sevärda ”Fire Island”. Den här filmen har tre (!) manusförfattare - ännu ett bevis på att ju fler kockar...
| 24 juni 2022 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera My Fake Boyfriend
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu