Music and Lyrics 2007

Romantik Komedi
USA
96 MIN
Engelska
Music and Lyrics poster

Synopsis

Alex Fletcher, en f.d. popidol från 80-talet, får chans att kliva tillbaka i rampljuset när en av dagens största popdivor ber honom skriva en duett. Det enda problemet är att Alex aldrig har kunnat skriva låttexter. Som tur är träffar han Sophie, som visar sig vara begåvad med ord. För att lyckas kommer de dock behöva ställas inför sina värsta farhågor.
Ditt betyg
2.4 av 574 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Music and Lyrics
Biopremiär
16 mars 2007
DVD-premiär
25 juli 2008
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sandrew Metronome
Ålder
Barntillåten
Längd

Senaste om filmen

Recensent

Karin Nordenswan

1 januari 2008 | 00:00

Ingen vacker melodi

Jag är ett stort fan av Hugh Grant och har alltid varit det. Till och med under hans sexköparskandal. Medan jag tydligen alltså kunde förlåta honom för brottslighet så börjar mitt tålamod tryta efter att ha sett ännu en halvtaskig romantisk komedi. Nu är det dags för en bra film, Hugh! Jag kunde acceptera ”Two weeks notice” som inte var särskilt bra men det fanns ändå någonting mellan Grant och Bullock. Jag kunde även acceptera ”American Dreamz” som var lite annorlunda och rolig men ”Music and Lyrics” kan jag inte köpa. Jag skulle till och med gå så långt som att säga att den är lite av ett lågvattenmärke för Grant.

”Music and Lyrics” handlar om Alex (Grant), en f.d. pop stjärna som numera sysslar med pinsamma nostalgiska framträdanden. Han får dock en chans att återta sin plats i rampljuset när Cora (typ Britney) ber honom skriva en låt på några få dagar. Alex kan tyvärr bara skriva musik men inte text så till sin hjälp tar han sin ”växtskötare” Sophie (Berrymore), som råkar vara en f.d./strävande författare. Det första problemet med filmen är att Berrymore och Grant har noll kemi. De kunde likaväl spela syskon. Faktum är att de antagligen hade funkat bättre som det. Glöm kemin som infann sig i ”Notting hill” eller i ”The wedding singer”. Dessa två tillsammans kan inte återskapa sina tidigare prestationer.

Det andra problemet är karaktärerna själva. Hugh Grants Alex påminner som vanligt om alla de roller han spelat tidigare. Hela Alex personlighet verkar vara ett hopkok av hans tidigare roller och det resulterar i en själlös huvudperson. Han är helt enkelt ointressant och fullkomligt ytlig. Jag kan knappast tänka mig att Hugh Grant ens anstränger sig längre för att spela dessa roller. Han går troligtvis enbart på rutin vilken kanske kunde funka om han åtminstone fick några roliga repliker. Om det är något han kan så är det nämligen att leverera kvicka ”one-liners”, och i denna film gör han sitt bästa med det tunna material han har, men det räcker inte.

Sophie är även hon en ointressant figur som fått en meningslös bakgrund som jag kan tänka mig enbart är till för att fylla ut filmen så den når 90 minuter. Drew Berrymore imponerar inte heller särskilt mycket. Även hon verkar gå på rutin. Det är som om man tänkte att det skulle räcka att sätta ihop dessa två skådisar i en romantisk komedi men ack så fel man hade. ”Music and Lyrics” blir aldrig mer än en genomkörning av de vanliga stegen i en romantisk komedi och när inte ens kärleksparet berör har man inte mycket att komma med.

| 1 januari 2008 00:00 |