Mongol: The Rise of Genghis Khan (2007)

2.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Oscarnominerade MONGOL är filmen och historien om de mongoliske härskaren Djingis Khan, som gick från slav till att vinna makten över halva världen inklusive Ryssland år 1206.

Baserad på ledande vetenskapliga undersökningar utforskar MONGOL de dramatiska åren då härskaren föddes som den lille pojken Temugin år 1162. Filmen följer sedan Temugin från tidig barndom till slaget som gjorde honom till den store erövraren. Den ger ett mångfasetterat porträtt av den blivande härskaren och visar att han inte var ondskan personifierad utan en inspirerande, modig och visionär ledare. Mongol visar oss på skapandet av en extraordinär man och på vilken grund hans storhet vilade: relationen till sin fru, Borte, hans livslånga kärlek och viktigaste rådgivare.

Inspelad på samma plats som Djingis Khan levde transporterar MONGOL oss tillbaka till en avlägsen och exotisk period i världshistorien, till ett oändligt nomadlandskap, extremt klimat och en alltid närvarande fara. I en blandning av krig och känslor, överlevnad och triumfer ser vi en kärlekssaga för alla åldrar.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.8 av 11 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler