Mongol: The Rise of Genghis Khan 2007

Romantik Drama Krig Biografi
Ryssland
126 MIN
Kinesiska (mandarin)
Mongoliska
Mongol: The Rise of Genghis Khan poster

Synopsis

Oscarnominerade MONGOL är filmen och historien om de mongoliske härskaren Djingis Khan, som gick från slav till att vinna makten över halva världen inklusive Ryssland år 1206.

Baserad på ledande vetenskapliga undersökningar utforskar MONGOL de dramatiska åren då härskaren föddes som den lille pojken Temugin år 1162. Filmen följer sedan Temugin från tidig barndom till slaget som gjorde honom till den store erövraren. Den ger ett mångfasetterat porträtt av den blivande härskaren och visar att han inte var ondskan personifierad utan en inspirerande, modig och visionär ledare. Mongol visar oss på skapandet av en extraordinär man och på vilken grund hans storhet vilade: relationen till sin fru, Borte, hans livslånga kärlek och viktigaste rådgivare.

Inspelad på samma plats som Djingis Khan levde transporterar MONGOL oss tillbaka till en avlägsen och exotisk period i världshistorien, till ett oändligt nomadlandskap, extremt klimat och en alltid närvarande fara. I en blandning av krig och känslor, överlevnad och triumfer ser vi en kärlekssaga för alla åldrar.
Ditt betyg
2.8 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Mongol: The Rise of Genghis Khan
Språk
Kinesiska (mandarin) , Mongoliska
Land
Ryssland
Ålder
15 år
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Mongol: The Rise of Genghis Khan
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu