Meet Monica Velour 2010

Komedi
USA
93 MIN
Engelska
Meet Monica Velour poster

Synopsis

Toby, en nördig, kåt och krullhårig filmfantast är inte som alla andra tonåringar. Hans kvinnliga förebild är Monica Velour, en avdankad skådespelare som låg på toppen av sin karriär på 80-talet. När Toby inser att hans stora kärleksidol befinner sig flera hundra mil från honom åker han dit för att träffa henne.
Ditt betyg
2.3 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Meet Monica Velour
DVD-premiär
25 januari 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

3 maj 2010 | 13:14

Samantha porrar upp sig

Sex and the City-Samantha som sliten, före detta porrskådis och "whitetrash"-brud – inte det första man tänker på – men det funkar faktiskt. "Meet Monica Velour" försöker ibland vara lite roligare än den är, men mot slutet när aningen mer allvar vävs in blir det riktigt bra.

17-åriga Tobe (i princip okända Dustin Ingram) är en riktig nörd. Han får inga dejter, jobbar i en rullande korvmoj och bor med sin excentriska farfar (Brian Dennehy). I hans rum hänger filmplanscher från den goda tiden, dvs 30- och 70-talet. Allra varmast slår hans hjärta för Monica Velour, en porrkådis från filmer som påminner om Jane Fondas "Barbarella". När Tobe ser att den bortglömda pinuppan ska uppträda i Indiana tar han korvbilen på en road trip.

Monica (Kim Cattrall) är nu 49 år och blir utskrattad när hon försöker strippa. Men hon måste tjäna pengar på något sätt för att betala sin trailer-hyra och kunna få vårdnaden om dottern, som hon nu inte får träffa. Mötet mellan de två är inte direkt smärtfritt men trots att Monica försöker bli av med Tobe för att få återgå till sitt patetiska liv, vägrar han ge upp och till slut växer en udda vänskap fram.

Catrall gör sig bra som sliten "has been" och tar sig glatt an väldigt osmickrande scener där magen hänger och håret står på ända. Ingram kan mest liknas vid Jon Heders "Napoleon Dynamite" och det är ju ett gott betyg.

"Meet Monica Velour" är skriven och regisserad av debutanten Keith Bearden som själv presenterade sin film under Tribecas filmfestival. Faktum är att Bearden själv är roligare än sin film, som ibland funkar men ibland försöker få fram skratt som inte känns naturliga. Men mot slutet när den vågar vara allvarligare och faktiskt visa på det tragiska i Monicas liv så höjs nivån ordentligt.

| 3 maj 2010 13:14 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Meet Monica Velour
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu