Meet Monica Velour (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Toby, en nördig, kåt och krullhårig filmfantast är inte som alla andra tonåringar. Hans kvinnliga förebild är Monica Velour, en avdankad skådespelare som låg på toppen av sin karriär på 80-talet. När Toby inser att hans stora kärleksidol befinner sig flera hundra mil från honom åker han dit för att träffa henne.
Visa hela synopsis
Betyg
Läs recension
2.3 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: MEET MONICA VELOUR

Samantha porrar upp sig
Sex and the City-Samantha som sliten, före detta porrskådis och "whitetrash"-brud – inte det första man tänker på – men det funkar faktiskt. "Meet Monica Velour" försöker ibland vara lite roligare än den är, men mot slutet när aningen mer allvar vävs in blir det riktigt bra.

17-åriga Tobe (i princip okända Dustin Ingram) är en riktig nörd. Han får inga dejter, jobbar i en rullande korvmoj och bor med sin excentriska farfar (Brian Dennehy). I hans rum hänger filmplanscher från den goda tiden, dvs 30- och 70-talet. Allra varmast slår hans hjärta för Monica Velour, en porrkådis från filmer som påminner om Jane Fondas "Barbarella". När Tobe ser att den bortglömda pinuppan ska uppträda i Indiana tar han korvbilen på en road trip.

Monica (Kim Cattrall) är nu 49 år och blir utskrattad när hon försöker strippa. Men hon måste tjäna pengar på något sätt för att betala sin trailer-hyra och kunna få vårdnaden om dottern, som hon nu inte får träffa. Mötet mellan de två är inte direkt smärtfritt men trots att Monica försöker bli av med Tobe för att få återgå till sitt patetiska liv, vägrar han ge upp och till slut växer en udda vänskap fram.

Catrall gör sig bra som sliten "has been" och tar sig glatt an väldigt osmickrande scener där magen hänger och håret står på ända. Ingram kan mest liknas vid Jon Heders "Napoleon Dynamite" och det är ju ett gott betyg.

"Meet Monica Velour" är skriven och regisserad av debutanten Keith Bearden som själv presenterade sin film under Tribecas filmfestival. Faktum är att Bearden själv är roligare än sin film, som ibland funkar men ibland försöker få fram skratt som inte känns naturliga. Men mot slutet när den vågar vara allvarligare och faktiskt visa på det tragiska i Monicas liv så höjs nivån ordentligt.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
13858-0
Dennehy är LYSANDE i en biroll!!!!!!
David Brent
Bra inledningsvis och riktigt underhållande. Men efter ett tag byter den spår och tappar både tempo och mitt intresse. Cattrall gör ingen större insats heller direkt. 2/5.
2953-0
Sex and the City-Samantha som sliten, före detta porrskådis och "whitetrash"-brud ? inte det första man tänker på ? men det funkar faktiskt.

>>eeh det är det första jag tänker på med hennes tidiga roller i åtanke där hon var med i collegefilmer för att flasha brösten till att spela på porrighet mest av alla i sex&the city

Veckans populära filmer

Visa fler