M (1931)

3.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Klassisk thriller från den tyske mästaren Fritz Lang. I denna fängslande thriller terroriseras en hel stad av en patologisk barnamördare. Oron i staden växer för varje mord och polisen söker utan framgång efter mördaren, genomför razzior och slår hårt ner mot den undre världen. Ledarna för de kriminella gängen träffas snart och efter att ha slagit fast att mördaren, förutom att vara skyldig till att mörda barn, även är dålig för affärerna. De bestämmer sig därför för att själva leta reda på mördaren och stoppa honom.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
Ett antal decennier före sin tid. Dess moraliska frågor är verkligen utmanande för sin tid och såklart riktigt välregisserat. Skådespelet mot tredje akten var fantastiskt och en av komponenterna till varför filmen verkligen exploderar mot slutet. Verkligen bra! 4/5
Pseudosum
Kunde inte ha sagt det bättre själv.
AntonKane
Såg om den här i går, och mästerverk stämpeln kvarstår. Ljussättningen och regin är löjligt välgjord, och bland det bästa som gjorts. Fritz Lang har även lyckas skapa en otroligt tät och obehaglig stämning i hela filmen, som engagera till hundra. En riktig milstolpe, och film noirns gudfader.
Visa fler (10)

Veckans populära filmer

Visa fler