David Brent: Life on the Road (2016)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett kamerateam dokumenterar David Brent, fd stjärnan i den fiktiva brittiska serien "The Office", som gärna ser sig som en rockstjärna.
Visa hela synopsis
Regissör
Huvudrollsinnehavare
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: DAVID BRENT: LIFE ON THE ROAD

En fin present till fansen
David Brent från mockumentärserien ”The Office” är tillbaka! Drygt 13 år har gått sedan den brittiska kultserien tackade för sig. ”Life on the Road” kanske lämnar en del att önska, men i slutändan är det inget annat än en gåva till fansen.
Formatet är detsamma som förr. Ett kamerateam följer David Brent när han nu ska ut på turné med sitt rockband. Brent jobbar nuförtiden som försäljare av bland annat tamponger, och på kontoret är han inte speciellt omtyckt av sina kollegor. Han är inte speciellt älskad av sina bandmedlemmar heller för den delen. Men David Brent är samma gamla David Brent och ingenting kan stoppa honom från att förverkliga sin dröm om att bli rockstjärna.

Med ”Life on the Road” får man Ricky Gervais för hela slanten, då han, förutom att spela huvudrollen, också regisserat, skrivit manus och producerat filmen. Personligen älskar jag Gervais och hans grova, brittiska humor. ”The Office” är i min mening en av de bästa komediserier som någonsin producerats. Så, som ett ”superfan” var ”Life on the Road” 1 timme och 36 minuters njutning. 

Men visst, ”Life on the Road” i sig är ingenstans i närheten av ”The Office” gällande humor och kvalité. Det må vara orättvist att jämföra en ensam film med en serie på två säsonger (+ en julspecial), och ambitionen var säkerligen inte att toppa serien. Däremot är vissa saker helt uteblivna. Det största är att ingen annan från ”The Office” är med i filmen, vilket också är en av anledningarna till att det inte riktigt är en ”The Office”-film utan en David Brent-film. Stephen Merchant, som tillsammans med Gervais skrev och regisserade alla seriens avsnitt, är även han helt frånvarande bakom kameran. Hans inblandning hade nog haft en positiv inverkan.

De nya karaktärerna som introduceras i filmen är bland andra rapparen Dom (Ben Bailey Smith), som har David Brent som både bandmedlem och manager. Samt Nigel (Tom Bennett) och Pauline (Jo Hartley), både arbetskollegor till Brent och de enda som riktigt verkar uppskatta honom. De nya karaktärerna och skådisarna går till viss del att uppskatta på egen hand, men de används främst som verktyg till Gervais skådespel och erbjuder själva inte på så mycket humor. 

”Life on the Road” är främst Gervais show och en hyllning till hans kändaste karaktär. Det mest positiva är att David Brent inte ändrats ett dugg, och att han fortfarande levererar skandalöst roliga och politiskt inkorrekta repliker frekvent.

Har man inte sett ”The Office” bör man göra det på förhand, inte nödvändigtvis för att kunna hänga med utan för att kunna uppskatta ”Life on the Road” som den fina present till fansen den är. Det är mycket som inte är av jättehög klass och ”Life on the Road” är inte en film som klarar sig speciellt bra på egna ben. Men om man älskar David Brent, så är det defintivt en film man ska se. 
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Senaste kommentarer
engmar
Otroligt roligt och den underbara humorn från office var tillbaka. Lyckas även med riktigt rörande scener. femma för gervais. En 4/5 för filmen!

Veckans populära filmer

Visa fler