Life of the Party 2018

Komedi
USA
105 MIN
Engelska
Life of the Party poster

Synopsis

När hemmafrun Deanna blir lämnad av sin man, återvänder hon till college. Men hennes dotter som går i samma klass är inte helsåld på idén.
Ditt betyg
2.7 av 38 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Life of the Party
Digitalpremiär
24 september 2018
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Warner Bros
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

24 september 2018 | 10:00

Harmlös collegekomedi får knappt godkänt

Melissa McCarthy går tillbaks till skolbänken i en charmig men lättglömd fars. Kulturkrockarna framkallar mer fniss än gapskratt, i denna kvinnocentrerade komedi med goda budskap.
Tänk om en medelålders kvinna skulle gå i skolan med sin egna dotter. Vad tokigt! Så tänkte Melissa McCarthy och Ben Falcone när de satte sig ner och skrev "Life of the Party" med huvudrollen vikt speciellt åt henne.

Melissa McCarthy spelar Deanna, en go' och glad bullmamma vars liv plötsligt vänds upp och ned som en kaksmet. Hon har knappt hunnit ta farväl av sin tonårsdotter på college när maken släpper bomben: han har träffat en annan kvinna och vill skiljas.

Deanna tvingas omvärdera hela sitt liv. Och hon inser ångerfullt att hon aldrig gick ut college. Det en leder till det andra, och vips så hamnar den här tanten på campus, hungrig på kunskap och nya äventyr mitt bland hälften så gamla millennials.

Det är bäddat för generationskrockar, och filmen hittar många rätt uppenbara skämt i skillnaderna mellan kloka Deanna och de ängsliga barnen. Hon är den som frågar om en fin chardonnay på fyllefesten, och fnissar åt professorns dåliga ordvitsar i klassrummet. De rullar med ögonen men tar snart den rara tanten till sina hjärtan.

För oss blir det också mer fniss än gapskratt, för det är en väldigt snäll film som inte riktigt tar ut svängarna. Det blir dock aldrig så vulgärt som det kan bli när Melissa är i farten. "Life of the Party" är snarare en charmig komedi laddad med goda råd och värderingar.

För det visar sig såklart att de yngre kan lära sig något av de äldre, och även tvärtom. Deanna blir något av en bonusmamma för en grupp tjejer som vänder sig till henne med alla sina tonårsproblem. De återgäldar med att ge henne en makeover och självkänslan tillbaka. 

"Life of the Party" är ännu en i raden av one-woman-show-komedier där Melissa McCarthy kör sitt vanliga schtick regisserad av maken Ben Falcone. Lättsmält och lättglömt verkar vara parets ledord. Minns någon "The Boss" eller "Tammy" som också gick direkt till DVD? Nä, tänkte väl det. McCarthy är onekligen begåvad och väldigt rolig med rätt material i handen, och livar upp även den här festen, men betyget kan inte bli mer än "godkänt".

Men om du letar efter en trevlig och harmlös komedi som man kan strötitta på med mamma, utan att oroa sig för alltför grova skämt, så har du hittat rätt.
| 24 september 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Life of the Party
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu