Laura (1944)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Detektiven Mark McPherson undersöker mordet på Laura Hunt. Han bygger upp en mental bild av den döda kvinnan från vittnesmål, och blir också hjälpt av en målning av henne. Men vem skulle vilja mörda en kvinna som verkar ha fått alla män att bli förälskade i henne? McPherson blir märkligt nog själv förälskad i Laura, och en natt händer något bisarrt som får honom att se på fallet med nya ögon.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Filmen inleds med att vi får veta att Laura Hunt (Gene Tierney) mördats. En kvinna som enligt manus alla män vill ha och som alla kvinnor avundas. När en polis (Andrews) kopplas in på fallet så får vi följa med när han frågar ut misstänkta och där igenom se i återblickar dels vem Laura var och vem som kan tänkas ha utfört mordet.

Det här var en otroligt smart, spännande, välskriven och välspelad thriller. Jag imponerades rejält av manuset som hela tiden får en att vilja veta mer utan att avslöja mer än nödvändigt. Premingers regi är lysande när han guidar oss fram och aldrig låter oss veta mer än vad mordutredaren vet. Skådespeleriet är som sagt även det lysande. Spelar man en karaktär som alla män vill ha och som alla kvinnor avundas, så måste man ha en enorm utstrålning, så vem passar bättre än Gene Tierney? En av de vackraste kvinnor som satt sin fot i Hollywood. Hon gör rollen med bravur och det är lätt att se att alla faller för henne. Vincent Price är riktigt bra och sliskig i sin roll, men allra bäst är Clifton Webb! Han spelar en belevad författare som ständigt har en fyndig kommentar på lager, samtidigt som man känner att något lurar under hans fasad. Han briljerar från scen ett och fångar genast ens intresse. Hans insats är så bra att man bara kan sitta tillbaka och njuta av hans spel!

Sammantaget så är nog detta Premingers bästa film, en ren njutning. Jag tycker att den slår Anatomy of a Murder. Betyget är en stabil/stark fyra!

Veckans populära filmer

Visa fler