Kyrkogårdsön 2004

Äventyr Mysterium
Sverige
98 MIN
Svenska
Kyrkogårdsön poster

Synopsis

Sommaren 1985. På löpsedlarna dominerar ubåtsjakten i Stockholms skärgård. Henrik, 14 år, bor varje sommar hos sina vänner, bröderna Erik och Kristian och kusinen Oskar på Siarö i skärgården. Sommaren blir än mer spännande när Henrik träffar Anna. Kristian lever med kikaren riktad mot Kyrkogårdsön och Siaröfortet. Han är övertygad om att någon använder det nerlagda fortet igen.
Ditt betyg
1.9 av 46 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Kyrkogårdsön
Biopremiär
17 september 2004
DVD-premiär
24 mars 2008
Språk
Svenska
Land
Sverige
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Per Ganbar

1 januari 2008 | 00:00

Årets sämsta film?

Några spännande veckor för 5 ungdomar sommaren 1985. Henrik brukar hälsa på sina vänner och deras kusin på en ö i Stockholms skärgård. På båten träffar han också en jämnårig tjej som brukar hjälpa mormor med hennes glasskiosk på ön. Främmande u-båtar har siktats i vattnet och Säpo och svenska marinen är i färd med att kartlägga dem. Det är allvarligt enligt de vuxna men spännande för tonåringarna. På natten bestämmer de sig för att ta sig ut till den ökända Kyrkogårdsön för att ta reda på vad som händer där. Där kommer de på den ensamme sjöpolisen i färd med att sköta en del misstänkta aktiviteter.

Förutom den skumme polisen misstänker ungdomarna fiskaren Pettersson. Han är trevlig mot barnen men är annars mest för sig själv och anses vara en ensamvarg. Det går en del historier om honom långt tillbaka i tiden. Visserligen pratar de vuxna om den svenska regeringens mjuka agerande och risken för krig fast tonåringarna beger sig ut på nya äventyr. Denna gång stöter de på ryska marinsoldater och ett överraskande möte med en bekant.

Det är ofattbart hur den här usla historien över huvudtaget kunde bli film. Handlingen är konstig att förstå. Dialogen är för tråkig och innehåller grammatiska fel. Skådespelarna är till största delen nya och amatörer och samspelet mellan dem nästan obefintligt. De verkar inte heller ha övat mycket på att läsa in sina repliker. Manuset är inte noga bearbetat och verkar vara sammansatt av flera vitt skilda historier. Det enda roliga med den här filmen är de vackra inlednings- och avslutningsscenerna och den sköna musiken. Slösa inte tid eller pengar på den här filmen som tar priset som årets sämsta film hittills.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kyrkogårdsön
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu