Kiss of the Damned 2013

Skräck
USA
96 MIN
Engelska
Kiss of the Damned poster

Synopsis

En manusförfattare dras till den sensuella vampyren Djuna och offrar sin mänsklighet för att få vara med henne i en spöklik herrgård, ett vampyrnäste ägt av filmstjärnan Xenia. Lugnet hotas när Djunas mordiska syster hälsar på och utlöser ett blodigt triangeldrama.
Ditt betyg
2.0 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Kiss of the Damned
DVD-premiär
6 november 2013
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Njutafilms
Längd

Recensent

Patrik Linderholm

8 november 2012 | 16:01

Meningslöst vampyrsex

#SFF12 – Att vara barn till en amerikansk mästare är inte det lättaste, och egentligen ska en väl inte jämföras med sin förälder. Men när Xan Cassavetes (dotter till John) gör sin långfilmsdebut med den blod- och sexfyllda "Kiss of the Damned" kan en dock inte undvika att konstatera att äpplet föll långt från trädet.

Tar en på sig uppgiften att göra vampyrfilm efter den vampyrbonanza som sköljt över populärkulturen de senaste åren krävs att en gör något annorlunda med genren för att stå ut. Tyvärr lyckas Xan Cassavetes inte föra in särskilt mycket nytt blod i det mångtandade filmområdet och det är till allas förtret. Istället genomsyras "Kiss of the Damned" mest av klassiska vampyrexpositioner och meningslösa sexscener. Till och med dialogerna kan med sitt stolpiga framförande och tradig repliker närmast likna en sjaskig porrulle. 

Filmen doftar ofta italiensk lågbudgetskräck á la Mario Brava (komplett med lustfylld gore och vacklande skådespeleri) men med en ljudmix och klippning som är långt ifrån finslipad känns filmen alltför amatörmässig. Synd, då Cassavetes faktiskt glittrar till ibland med fina såväl video- som audiovisuella upplevelser.

Det största problemet med "Kiss of the Damned" är dock att den är alldeles för handlingslös. Filmen puttrar på från en ursprunglig premiss men tas aldrig någonvart och en står sig ofta undrande varför en befinner sig i denna menlösa historia. Mer betydelsefulla emotionella ark och en story som faktiskt har något att säga hade kunnat göra detta till en lovande debut från Cassavetes Jr.

| 8 november 2012 16:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kiss of the Damned
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu