Keep the Lights On 2012

Romantik Drama
USA
101 MIN
Engelska
Danska
Keep the Lights On poster

Synopsis

Året är 1997 när dokumentärfilmaren Erik Rothman först möter Paul Lucy i New York. Paul är en snygg advokat som inte har kommit ut med sin homosexuella läggning. Vad som börjar med ett laddat möte utvecklas snart till något mycket djupare mellan de två.
Ditt betyg
3.6 av 9 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Keep the Lights On
Språk
Engelska, Danska
Land
USA
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

28 januari 2013 | 12:01

Smärtsamt realistiskt om kärlek och andra rusmedel

#GIFF13 - "Keep The Lights On" dyker ner i New Yorks gaysamhälle kring millennieskiftet, och mer specifikt två killars långa men aldrig problemfria förhållande till varandra. Som ett bögarnas svar på "Amour" belyser den kärlekens baksidor och vågar visa smärtan.

Man skulle kunna säga att "Keep the Lights On" tar vid där förra årets bögromans "Weekend" slutade: två killar som träffats för en kravlös engångsgrej utvecklar något mer. Genom ett personligt manus som speglar regissören Ira Sachs egna upplevelser, tas tittaren med på den berg-och-dalbana av känslor som en relation kan innebära, särskilt när ena parten faller ner i ett missbruk. Som de bästa kärleksfilmerna väjer den inte för verkligheten.

Danske Thure Lindhardt ("Flamman och Citronen") spelar dokumentärfilmaren Erik, mot Zachary Booths ("The Beaver") garderobsmygande jurist Paul. Medan Paul utvecklar ett beroende av droger och alkohol, är det Eriks kamp som står i fokus - den alltmer hopplösa kampen för att hjälpa den som betyder mest för honom. Hur länge är det värt att kämpa?

Det är en smärtsamt realistisk bild av hur kärleken kan vara både stark och förkrossande, ena stunden lyfta upp en för att sedan vara bland det värsta som kan hända en. Alla är de känslor som framför allt Thure Lindhardt hanterar med bravur. Man känner för honom och lider med honom hela vägen. Även om Pauls karaktär känns outvecklad, och det framgår inte riktigt vad som nu ska vara så oemotståndligt med den grabben.

Filmen är vågad och intim, i ordets alla bemärkelser. Smal och personlig. Sexscenerna får sitt naturliga utrymme, de försöker varken vara chockerande eller smickrande - lite som i "Shame" är det ofta de som är viktigast för handlingen.

Ibland lider den av en independent-produktions brister. Det är dock brister som precis som i en förälskelse är lätta att blunda för. Om du ger den en chans.

| 28 januari 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Keep the Lights On
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu