Keep The Lights On (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Året är 1997 när dokumentärfilmaren Erik Rothman först möter Paul Lucy i New York. Paul är en snygg advokat som inte har kommit ut. Vad som börjar med ett laddat möte utvecklas snart till något mycket djupare mellan dem två.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: KEEP THE LIGHTS ON

Smärtsamt realistiskt om kärlek och andra rusmedel
#GIFF13 - "Keep The Lights On" dyker ner i New Yorks gaysamhälle kring millennieskiftet, och mer specifikt två killars långa men aldrig problemfria förhållande till varandra. Som ett bögarnas svar på "Amour" belyser den kärlekens baksidor och vågar visa smärtan.

Man skulle kunna säga att "Keep the Lights On" tar vid där förra årets bögromans "Weekend" slutade: två killar som träffats för en kravlös engångsgrej utvecklar något mer. Genom ett personligt manus som speglar regissören Ira Sachs egna upplevelser, tas tittaren med på den berg-och-dalbana av känslor som en relation kan innebära, särskilt när ena parten faller ner i ett missbruk. Som de bästa kärleksfilmerna väjer den inte för verkligheten.

Danske Thure Lindhardt ("Flamman och Citronen") spelar dokumentärfilmaren Erik, mot Zachary Booths ("The Beaver") garderobsmygande jurist Paul. Medan Paul utvecklar ett beroende av droger och alkohol, är det Eriks kamp som står i fokus - den alltmer hopplösa kampen för att hjälpa den som betyder mest för honom. Hur länge är det värt att kämpa?

Det är en smärtsamt realistisk bild av hur kärleken kan vara både stark och förkrossande, ena stunden lyfta upp en för att sedan vara bland det värsta som kan hända en. Alla är de känslor som framför allt Thure Lindhardt hanterar med bravur. Man känner för honom och lider med honom hela vägen. Även om Pauls karaktär känns outvecklad, och det framgår inte riktigt vad som nu ska vara så oemotståndligt med den grabben.

Filmen är vågad och intim, i ordets alla bemärkelser. Smal och personlig. Sexscenerna får sitt naturliga utrymme, de försöker varken vara chockerande eller smickrande - lite som i "Shame" är det ofta de som är viktigast för handlingen.

Ibland lider den av en independent-produktions brister. Det är dock brister som precis som i en förälskelse är lätta att blunda för. Om du ger den en chans.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Walther
HAHAHA klockrent!
Jettemakaron
" Som ett bögarnas svar på "Amour"" waow nu vart man peppad. sjunger dom också?

Veckans populära filmer

Visa fler